Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dağ keçisi düşmeleri durdurur ancak 9.400 puana saldıramaz

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yazdan sonra ekonominin gelişimi hakkında pek çok şüpheyle finansal piyasalarda temkinli olunuyor. Çin’de giderek belirginleşen yavaşlama, yatırımcı hissiyatı üzerinde ağır bir yük oluşturuyor ve üç günlük düşüşün ardından Ibex-35, Çarşamba günü 9.400 puan toparlanmayı başaramadan zar zor %0.03 yükselmeyi başardı.


Spesifik olarak, Naturgy (%+1,23), Aena (%+1,01) veya Inditex (%+1,01) gibi büyük değerlerin sunduğu yukarı yönlü çekişe rağmen gösterge 9.350 tamsayıda kaldı. Tablonun alt kısmında CaixaBank için %1, Bankinter için %0,67 veya BBVA, Santander ve Unicaja için %0,3 kayıpla banka değerleri öne çıktı.

Ve pazarın, Temmuz ayında %0,4’lük beklentinin ve bir önceki ay görülen %0,3’ün üzerinde %0,7’lik büyüme kaydeden ABD perakende satışları gibi olumlu referansları olduğunu.

Bu doğrultuda Target gibi devlerin sonuçları bir kez daha tüketimin gelişimine dair ipuçları veriyor. Amerikan ekonomisi.

Büyük mağazalar zinciri, 2022’nin aynı dönemindeki 182 milyonun çok üzerinde, ikinci çeyrekte 835 milyon kar elde etti. Ancak, sömestr satışlarının ardından gelirler beklentilerin altında kapandı.

Bu çifte okuma, Avrupalı yatırımcıların da, Eski Kıta’nın borsalarının zaten kapalıyken açıklanacak olan Fed tutanaklarından bekledikleri şeydi. Bu nedenle piyasa, bu referansın kote edilmesini beklerken, Çarşamba günü euro bölgesi için yılın ikinci çeyreğinde %0,3 oranında büyüyerek faaliyetin nasıl genişlemeye devam ettiğini gösteren GSYİH verilerine baktı.

Kötü haberler arasında, bu dönemde %0,3 küçülen Hollanda’nın teknik resesyona girmesi yer alıyor.

Hammadde piyasasında ise Brent petrolün varil fiyatı 85 dolardan yatay işlem görürken, ABD’nin Batı Teksas petrolü 81 dolar seviyelerinde.
 
Üst