Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dağ keçisi yükseliş çizgisini genişletiyor ve 9.500 puana yakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Federal Rezerv’in (Fed) Mayıs ayındaki ve kurumsal sonuçların mevsimindeki her zamankinden daha yakın toplantısı öncesinde ihtiyatlı davranmaktan çok uzak olan yatırımcılar, bankacılık kaosundan sonra kaybedilen her şeyi geri almaya hevesli. Ve İspanyol borsası söz konusu olduğunda, bunu başarmak üzereler.


Ibex-35 dün art arda altıncı yükseliş seansında %0,77 daha yükselerek grafiğini 9.494 puana yerleştirdi. Seçicideki artışlara %1,99 artışla Ferrovial öncülük ederken, onu Acciona Energías Renovables (%+1,59), Iberdrola (%+1,56), Logista (%+1,53), Enagás (%+1,45), Banco Sabadell ( +%1,36 ve Perşembe günü sonuçları açıklayan Bankinter (+%1,36).

Öte yandan sadece yedi hisse senedi günü ‘kırmızı’ kapattı: Colonial (%-1,95), ArcelorMittal (%-1,74), Merlin (%-1,66), Repsol (%-1,20), Fluidra (%-0,59). , Acerinox (%-0,37) ve Rovi (%-0,30).

Yatırımcılar, satın almayı yönlendirmek için genellikle beklenenden daha yüksek gelen Wall Street’teki güçlü kurumsal sonuçlara güveniyor. Ancak borsaya kote şirketlerin çok ılımlı bir tahmin senaryosundan yola çıktığı unutulmamalıdır, bu nedenle konsensüs rakamlarının geçmesi normaldir.

Bu nedenle uzmanlar, anahtarın büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerinin önümüzdeki aylarda işletmelerinin gelişimine ilişkin yayınladıkları mesajlarda yatmakta ısrar ediyor. Özellikle merkez bankalarının para politikalarının yakın geleceğine ilişkin hala devam eden şüpheler dikkate alındığında.

Piyasa, Fed’in bir sonraki toplantısında 25 baz puanlık son faiz artırımını yapacağını tahmin ediyor. Ancak, özellikle enflasyon ve işgücü piyasasıyla ilgili yeni makroekonomik referanslar öğrenildikçe her şey değişebilir.

Bu arada hammadde piyasasında Brent varili hafif düşüşlerle 83,4 dolardan işlem görürken, Amerikan West Texas %1,77 düşüşle 79,43 dolardan işlem görüyor.
 
Üst