Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Daha Az Uyuduğunuz biçimde Kendinizi Dinlenmiş ve Üretken Hissetmek Mümkün mü?

Leila

Global Mod
Global Mod
Sağlıklı ve kesintisiz bir biçimde uyumak, uyandığınızda sizi yalnızca uygun hissettirmekle kalmaz, hem de zihinsel performansınızı geliştirir ve sıhhatinizi düzgünleştirir. Ancak birtakım durumlarda yedi yahut sekiz saatten az bir müddetde uyuyup uyanmak zorunda kalabiliyoruz… Pekala ya bu biçimde durumlarda nasıl dinçliğimizi ve gücümüzü korumalıyız? İşte yanıtı…????


Kaynak: https://www.healthline.com/health/how…

Çoğu yetişkinin her gece 7 saatten çok uykuya gereksinimi vardır. Çocuklar ve gençlerin gelişimlerini desteklemek için daha fazlasına gereksinimleri vardır.


Gençler günde 8 ila 10 saat, ilkokul öğrencileri 9 ila 12 saat ve okul öncesi çocuklar 10 ila 13 saat uyumalıdır.


Ancak bir fazlaca insan, uykuya daha az vakit harcamalarına karşın bir daha de dinlenmiş ve üretken hissederek uyanmaları için uykularını “hacklemenin” mümkün olup olmadığını merak ediyor.


Uykunuzun kalitesi, uyandığınızda ne kadar dinlenmiş hissedeceğinizi belirlemede rol oynar. Uyku kalitenizi artırmak, yatakta geçirmeniz gereken saat sayısını azaltabilir.



Ancak uyku kaliteniz mükemmel olsa bile önerilenden daha az uyumak sıhhatiniz ve zihinsel performansınız için ziyanlıdır. Bunu birkaç gün yapabilirsiniz ancak birkaç gün dinlenme eksikliği sizi yoracaktır. Uzun bir süre boyunca her gece yalnızca 4 saat uyuduktan daha sonra niye dinlenmiş hissetmenin mümkün olmadığını öğrenmek için buyurun ayrıntılara…????


Günde 4 saat uyumak sağlıklı mı? Pekala ya yalnızca 4 saat uyumak mümkün mü?


Çoğu insan için, ne kadar âlâ uyurlarsa uyusunlar, her gece 4 saat uyku, dinlenmiş ve zihinsel olarak dinç hissederek uyanmak için kâfi değildir. Kronik olarak kısıtlı uykuya ahenk sağlayabileceğinize dair yaygın bir efsane vardır, fakat bedenin fonksiyonel olarak uyku yoksunluğuna ahenk sağladığına dair bir delil yoktur.


10.000’den çok kişinin uyku alışkanlıklarını inceleyen bir çalışma, her gece sistemli olarak 4 saat uyumanın, iştirakçilerin beyinlerine 8 yıl yaşlanmaya muadil olduğunu buldu.


Uzun bir süre boyunca her gece 7 saatten az uyumak, aşağıdaki üzere hastalıkların riskini artırabilir:


  • Depresyon


  • Hipertansiyon


  • Anksiyete


  • Diyabet


  • Obstrüktif uyku apnesi


  • Felç


  • Kalp-damar hastalığı
özetlemek gerekirsesı uykunuzu kısa kesmek yeterli bir fikir değildir, lakin kimi vakit yeteri kadar uyumak mümkün olmayabilir.


Uykunuzu sonlandırırken gücünüzü artırmanın maalesef sihirli bir yolu yok. birebir vakitte, aşağıdaki teknikler kısa müddetli uykunuzun üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.



  • Alkolden kaçının. Alkol, hudut sisteminizin aktivitesini azaltan ve sizi uykulu yapabilen sakinleştirici bir tesire sahiptir.


  • Yatmadan evvel sıvılardan kaçının. Sıvı tüketmemek, gecenin bir yarısında banyoyu kullanmak için uykudan kalkmaya gereksinim duyma talihinizi azaltır.


  • Gün ışığında vakit geçirin. Kendinizi güneş ışığına maruz bırakmak, serotonin üretimini uyararak odaklanmanızı geliştirebilir.
Odanızın karanlık olduğundan emin olun. Yatak odanızdaki parlak ışıklar, bedeninizin doğal melatonin üretimini engelleyebilir.

  • Yatmadan evvel bir saat ekranlardan kaçının. Ekranlar, bedeninizin doğal sirkadiyen ritmini ve melatonin üretimini engelleyebilecek mavi ışık yayar. Elektronik aygıtları ve öteki dikkat dağıtıcı şeyleri yatak odanızdan uzak tutun.
Gün boyunca 20 dakikalık kısa şekerlemeler yapmak, kendinizi uykulu hissetmenize niye olmadan gücünüzü toplamanıza yardımcı olabilir.


hafifçe antrenmanlar yapın. hafifçeçe antrenman yapmak beyninize kan akışını hızlandırabilir ve süreksiz olarak daha uyanık hissetmenizi sağlayabilir. Fakat, ağır idman kendinizi daha da yorgun hissetmenize niye olabilir.



  • Kafein alımını azaltın. Kafein, hudut sisteminize tesir eden ve uyuşukluğu azaltabilen bir uyarıcıdır.


  • Sağlıklı beslenin. Genel olarak sağlıklı beslenmek, potansiyel olarak size gün boyunca daha fazla güç verebilir.
özetlemek gerekirsesı uykunuzu birkaç gün sınırlamak zorunda kalırsanız, güneş ışığında vakit geçirerek, gün boyunca kısa şekerlemeler yaparak ve yavaşça idman yaparak gücünüzü potansiyel olarak artırabilirsiniz.

Okumaya devam et...
 
Üst