Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Devlet, gıda ve enerjideki KDV indirimi nedeniyle Mayıs ayına kadar 935 milyona girmeyi durdurdu.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Enflasyonun tüketicilerin cebindeki etkisini hafifletmek için Hükümet tarafından onaylanan vergi indirimleri, Ajans vergisinden en son tahsilat raporuna göre, Ocak ve Mayıs ayları arasında kamu kasası gelirlerinde 935 milyon avroluk bir azalma anlamına geliyordu.


Maliye Bakanlığı tarafından yönetilen tahminler, yalnızca temel gıdalardaki KDV’nin %4’ten kaldırılması ve yağ ve makarnada %10’dan %5’e düşürülmesiyle ailelerin tüm yıl boyunca 1.320 milyon tasarruf edeceğini gösteriyor.

Ancak plan, enerji ve taze gıda fiyatlarını hesaplamadan hariç tutan temel enflasyona tabi olduğundan, rakam biraz daha düşük olabilir, Eylül’de %5,5’in altına düşen veriler, Ekim’de bilinecek, bu nedenle indirim olmayacaktı. daha uzun Kasım ayından itibaren geçerlidir. Şu anda, bu referans %5,9 seviyesinde bulunuyor ve bu oran ile önümüzdeki aylarda onda dörde daha düşmesi gerekecek.

Enerji konularında, Hükümet, 2021’de fiyatlar fırlamaya başladığından bu yana – bütan silindirinin fiyatına getirilen sınır da dahil olmak üzere – önlemler uygulamıştır; toplam maliyet 21.522 milyon avro, 2022’nin kapanışına kadar 11.274 milyon avroya ve diğer 10.248 avroya dağıtılmıştır. 2023’ün tamamı için tahmin.

Sadece elektrik, doğalgaz, odun ve pelet için yapılan KDV indirimlerinde Vergi Dairesi verilerine göre Ocak-Mayıs ayları arasındaki gelir etkisi 457 milyon oldu.

Bu tahsilat etkisinin hem Genel Devlet İdaresi’ni hem de mahalli idareleri etkileyeceği unutulmamalıdır, çünkü bazı tedbirler getirileri kısmen veya tamamen KDV ve Elektrik ÖTV’sinin tahsilatına etki etmektedir. özerk topluluklar.
 
Üst