Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DGT Müdürü, 2024’te otoyollarda geçiş ücreti alınacağını doğruladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Tüm İspanyol otoyollarında ücretsiz olarak dolaşmanın günleri sayılı. Trafik genel müdürü Pere Navarro, Perşembe günü bu tartışmalı konuyu ele aldı ve korkulan geçiş ücretlerinin 2024’te “Brüksel’in dayatmasıyla” geleceğini doğruladı. İyileştirme Planına dahil edilen ve Avrupa fonlarına erişim sağlayan bir tedbir, ancak son yıllarda Ulaştırma Bakanlığı, farklı siyasi gruplar arasında uygulanması konusunda anlaşma sağlanamadığı için bu tedbiri geciktiriyor.


Navarro, TV3’te verdiği bir röportajda, “Gelecek yıl geçiş ücretlerini artırmak zorunda kalacağımızı söyleyebilirim, Brüksel bunu talep ediyor,” dedi ve bunun “iki büyük parti arasında bir anlaşma için harika bir konu” olduğunu açıkça belirtti. konunun seçim kampanyasına girmesinin önlenmesini savunmaktadır. Ancak hiçbir şey, özellikle Hükümet Başkanı Pedro Sánchez’in, PP adayı Alberto Núñez Feijóo’nun yüz yüze televizyon görüşmesi sırasında suçlanmasından önce bu ödemenin kullanım için geldiğine karar vermemesinin ardından, onun isteklerinden daha fazla olamaz. Geçen pazartesiden yüz.

Tartışma, başkanı kötü bir yerde bıraktığı için servis edildi. Bu nedenle Trafik Genel Müdürlüğü’nden birkaç saat sonra RNE’de kendi patronlarına ‘nitelik’ vermeleri şaşırtıcı değil. Böylece Navarro’nun açıklamaları sonucunda oluşan “kafa karışıklığından” pişmanlık duyduktan sonra, konuyla ilgili doğrudan bilgilerinin veya yetkilerinin bulunmadığını savundular.


Hükümetin “Kategorik reddi”



23-J’den on gün sonra ortaya çıkan tartışma ve öngörülebilir seçim yıpranması göz önüne alındığında, Ulaştırma Bakanı Raquel Sánchez bile “Hükümetin yolların kullanımı için geçiş ücreti koymayı düşündüğünü kategorik olarak reddetmek” istedi. Ancak gerçek şu ki, Yürütmenin kendisinin Brüksel’e gönderdiği İyileştirme Planı, “yüksek kapasiteli karayolu ağının kullanımı için bakım maliyetlerinin karşılanmasına ve olumsuz dışsallıkların entegre edilmesine izin veren bir ödeme sistemi geliştirilmesi gerektiğini” ortaya koyuyor. altyapıların geri kalanında olduğu gibi, karayoluyla ulaşım”.

Amaç, 12.000’i yüksek kapasiteli olmak üzere 26.466 kilometrelik yolun bakımını yılda 20.000 milyon avronun üzerinde bir oranda yapmak anlamına gelen açığı daraltmak. Aslında Hükümet, kullanım başına ödemenin nasıl uygulanacağını analiz etmek için yıllarını harcadı. 2024’te faaliyete geçmesi için ilke olarak 2022’de Brüksel’e yönelik önerisini hazır bulundurması gerekiyor. Ancak söylediğine göre, uzlaşma eksikliği bunu engelledi. Bu nedenle Yürütme, geçen yıl otoyol ağında geçiş ücreti uygulamasını Sürdürülebilir Hareketlilik Yasasına dahil etmeyi reddetti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı teklifte iki ödeme yöntemi yer aldı. Bir yanda gidilen kilometreyi hesaba katmadan sabit bir oran olarak çalışacak olan vinyet. Daha sonra, kat edilen kilometre başına ödeme gelecek ve söz konusu dairenin iç araştırmalarına göre, kilometre başına bir sent modelini dayatacaktı. Örneğin, Madrid ve Barselona arasındaki 620 kilometrelik yol 6,20 Euro’ya mal olacak.

Pere Navarro’nun açıklamaları, bir sonraki Yöneticinin, siyasi rengi ne olursa olsun, böylesine popüler olmayan bir önlemle uğraşmak zorunda kalacağını gösteriyor. Şimdiye kadar, bu tartışmalı konuyu masaya yatıran tek aday Núñez Feijóo oldu, önce Antena 3’teki bir röportajda ve daha sonra Sánchez’in suratına atmakla birlikte televizyon tartışmasında.
 
Üst