Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Díaz, Calviño’ya Suudilerin Telefónica’ya girişini reddettiğini aktarıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İkinci başkan yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakan Vekili Yolanda Díaz, birinci başkan yardımcısı Nadia Calviño’ya, Hükümetin telefon şirketinin %9,9 hissesinin Suudi STC tarafından satın alınmasına “rıza veremeyeceğini” bildirdi.


“Benim fikrim bu operasyonun devam etmesine izin veremeyiz. Bunu, görevdeki Hükümetin ekonomi başkan yardımcısına bu şekilde gönderdim ve onu bu şekilde savunacağım, “dedi. Luigi Ferrajoli.


Alakalı haberler







Díaz’a göre İspanya, ülkenin stratejik sektörlerinin hangileri olduğunu, bu sektörlerin yönetim kurullarında kimlerin yer alabileceğini ve sınırlarının neler olduğunu “düşünmeli”. “Elbette bu operasyonun gerçekleşmemesini sağlamak için çalışacağım” diye yineledi.

Sumar’ın liderine göre “tüm ülkeler bu durumları düzenliyor ve standartlaştırıyor” ve kendisi, İspanya’nın endüstriyel konularda, özellikle de stratejik sektörlerle ilgili olarak hâlâ yapacak çok işi olduğuna inanıyor.

«Telefónica ülkemiz için stratejik bir şirkettir. Ve böylesine stratejik bir şirket olarak ve hayatımızdaki en önemli şeyin yönetimine sahip olduğumuz için elbette ki veri — 21. yüzyılda sadece petrol değil — ve her şey onların elinde, tabii benim fikrim. “Bu operasyonun devam etmesine izin veremeyiz” diye ısrar etti.
 
Üst