Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DIRK gösterici ile tren yolcuları için daha fazla konfor

Hasan

New member
19 Mart 2019’da Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ve DB Systemtechnik GmbH (DB ST), “yolcu konforu ve iklimlendirme alanındaki yeniliklerin göstergesi” olan DIRK projesi için bir işbirliği anlaşması imzaladı. Mevcut bir ICE arabası, trenlerde klima için bir laboratuvar haline gelir. Dönüşümden sonra ortaklar, yolcuların refahını artırmak ve klimanın enerji tüketimini azaltmak için ortaklaşa teknolojiler araştıracak. 2020 baharında, DIRK test aracının Kuzey Ren-Vestfalya, Minden’deki DB ST tesisinde faaliyete geçmesi planlanıyor. DB ST, orada DIRK için bir test ortamı olarak da kullanılacak olan raylı araçlar için bir iklimlendirme odası işletmektedir.

Yaz ve kış aylarında hoş sıcaklıklar, yüksek hava kalitesi, bireysel konfor bölgeleri, enerji verimli havalandırma konseptleri veya geliştirilmiş akustik – mühendislerin DIRK ile ele alacağı çok çeşitli bilimsel sorular ve hedefler var.

DB ST demiryolu aracını sağlar; 802.09 serisinden bir ICE arabası. Göttingen’deki DLR Aerodinamik ve Akış Teknolojisi Enstitüsü’nden bilim adamları, kanıtlanmış ölçüm teknolojilerini bunun içine yerleştiriyorlar: hava basıncı, sıcaklık, nem ve trenin içindeki hava akış hızı için sensörler. Yolcu mankenleri ısı yayar. Ne de olsa insan her zaman bir termal kaynaktır; çevre üzerinde önemli bir etkiye sahip olsa bile çok sayıda. Ölçüm ekibi, iç kısımdaki hava akışını görselleştirmek için bir lazer ve duman kullanır.

Prof. Karsten Lemmer, “Rekabetçi bir ulaşım modu olarak demiryolu taşımacılığını güçlendirmek, ulaşım geri dönüşünün önemli bir bileşenidir. Bu ortaklıkla, demiryolu seyahatini daha da rahat hale getirebilir ve böylece demiryolunu arabalara veya uçaklara konforlu bir alternatif olarak güçlendirebiliriz” diyor Prof. Karsten Lemmer , Enerji ve trafik araştırmalarından sorumlu DLR İcra Kurulu Üyesi.

DB ST Genel Müdürü Christoph Kirschinger: “DIRK demonstratörü ile yolcu konforu ve iklimlendirmeye yönelik yenilikleri çok daha verimli bir şekilde inceleyebilir ve böylece daha hızlı ve doğrudan uygulayabiliriz. Bu, demiryolu sektöründe ve DLR araştırma merkezi ile benzersizdir. ideal ortağa sahibiz”.
 
Üst