Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Diş hekimliğinde üç boyutlu tarayıcı ile ölçü alma kederi geride kaldı!

Leila

Global Mod
Global Mod
Diş tedavilerinde uzun vakit harcanan ölçü alma süreçleri artık geride kalıyor. Geliştirilen üç boyutlu tarayıcı teknolojisi, diş ölçüsü alma süreçlerinin kısa müddetlerde gerçekleştirilmesini sağlarken, tedaviyi hem hastalar birebir vakitte doktorlar için konforlu kılıyor.

Başta implant, All On Four tekniği ile İmplant ve estetik diş hekimliği olmak üzere tüm ağız ve diş sıhhati tedavilerinde hizmet veren Cerrahi Küme Ağız ve Diş Sıhhati Poliklinikleri Başhekimi Batuhan Memik Işık’a göre dijitalleşen diş sıhhati hizmetleri hasta memnuniyetinin artmasına kapı araladı. Yeni üç boyutlu ölçü alma teknolojisi yardımıyla elle yapılamayan ölçüm ve hesaplamalar artık kolay bir biçimde gerçekleştirilebiliyor, bilgisayar üzerinde modellenen dişler en kusursuz haline getirilebiliyor.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI, KLASİK GÜLÜŞ DİZAYNININ BİR ADIM ÖTESİ OLDU

İngilizce “Smile Design” olarak isimlendirilen, ülkemizde “Hollywood Smile ya da Hollywood Gülüş Tasarımı” ismiyle de bilinen gülüş tasarımı sürecinde bir epey tekniği bir ortada kullanarak hastaya doğal bir gülümseme kazandırmayı amaçladıklarını söz eden Batuhan Memik Işık, estetik ve işlevsel diş tedavilerinde üç boyutlu teknolojisinin yarattığı avantajları şu biçimde sıraladı:

“Dijital yazılımlar, hastanın diş yapısı, diş etleri, dudakları ve yüzü içinde ahenk yaratan, hoş bir gülüş tasarlamayı amaçlayan diş doktorlarının en büyük yardımcısıdır. Biz de üç boyutlu modelleme cihazlarımızı kliniğimizde kullanmaya başlayarak, klâsik yollardan kaynaklanabilecek yanlışları minimalize eden ‘dijital gülüş tasarımı’ tekniğini tercih ediyoruz. Dijital yaklaşımda, başka tüm sıhhat branşlarında olduğu üzere, epeyce daha ayrıntılı, yanılgısız ve süratli bir surece geçiş yapıyoruz. ötürüsıyla tedavi epeyce daha şahsileştirilebilmiş bir hale geliyor. Dijital gülüş dizaynında, en doğal ve estetik gülüşe ulaşabilmek için ölçümler üç boyutlu tarayıcılarla yapılıyor. Bu ölçümlerden yola çıkarak, gülüş dizaynını destekleyecek implant ve ortodonti tedavileri, protez diş uygulamaları ve diş eti tedavileri bir arada planlanıyor.”

“YENİ TEKNOLOJİLERE YATIRIM YAPMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ”

Cerrahi Küme Ağız ve Diş Sıhhati Poliklinikleri Başhekimi Batuhan Memik Işık, tüm tedavi süreçlerinde hasta memnuniyetini temel aldıklarını, bu kapsamda memnuniyeti artırmak için globaldeki tüm yenilikleri de uygulamaya başladıklarını şu sözlerle anlattı:

“Diş tedavilerimizden mutlu kalan hem yurt içi hem yurt haricinden yüzlerce kişi var. Bu başarımızın anahtarı olağan olarak hastanın beklentisini karşılayan, memnuniyet odaklı yaklaşımımız. Öte yandan bilhassa implantlarda ömür uzunluğu kullanım garantisi veriyoruz. Bu niçinle hastalarımız implantlarını uzun yıllar kendi dişleri üzere meselesiz bir biçimde kullanacaklarını biliyorlar. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve yeni teknolojilere yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Zira hem diş doktorlarımızın daha konforlu ve donanımlı şartlarda çalışmasını istiyoruz tıpkı vakitte hastalarımızın tedavi sürecinde insan yanılgısından kaynaklanacak rastgele bir sorunla karşılaşmamalarını amaçlıyoruz.”

Batuhan Memik

“TOPLUMSAL FAYDAYI GÖZETEREK HASTALARIMIZIN ÖMÜR KALİTESİNİ YÜKSELTMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Cerrahi Küme Ağız ve Diş Sıhhati Poliklinikleri olarak başta implant ve estetik diş hekimliği olmak üzere tüm ağız ve diş sıhhati tedavilerinde hizmet verdiklerini söyleyen Cerrahi Küme Ağız ve Diş Sıhhati Poliklinikleri Batuhan Memik Işık, Avcılar’dan daha sonra haziran ayından bu yana Kartal’da da hizmet vermeye başladıklarını belirterek kelamlarını şöyle sonlandırdı:

“Ağız ve diş sıhhati tedavileri konusunda toplumsal faydayı gözeten ve bireylerin ömür kalitesini yükselten bir sıhhat hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Son teknolojik aygıt ve alt yapı donanımına sahip, etik bedellere bağlı ve milletlerarası kalite standartlarındaki hizmet anlayışımızı devam ettirerek kurumumuzdan hizmet almayı seçen tüm hastalarımıza nitelikli sıhhat çalışanlarımızla muhtaçlık duydukları tüm tedavilerde yüzlerini güldüren sonuçlar sunuyoruz. Bu doğrultuda bilimsel çalışmalarımızı sürdürmenin yanı sıra globaldeki teknolojik gelişmeleri de takip ediyoruz.”

Okumaya devam et...
 
Üst