Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dışişleri Bakanı Hendrik Fischer DLR’yi ziyaret etti

Hasan

New member
Brandenburg Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Devlet Sekreteri Hendrik Fischer, 5 Nisan 2019 tarihinde Berlin-Adlershof’taki Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’ne (DLR) konuk oldu. Dr.-Ing. DLR Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Karsten Lemmer onu tesiste karşıladı.

Dışişleri Bakanı, ziyareti sırasında şu anda kurulmakta olan DLR CO Enstitüsü hakkında bilgi aldı.2– Cottbus ve Zittau/Görlitz’deki Lausitz bölgesinde yer alan zayıf endüstriyel prosesler. Enstitünün araştırmasının bir odak noktası, fosil enerji santrallerini düşük karbonlu enerji tedarikçilerine dönüştürmek olacak. Buna ek olarak, bilim adamları, çelik üretimi veya alüminyum eritme gibi elektriklendirmesi zor veya neredeyse imkansız olan üretim süreçlerinin karbondan arındırılması için süreçler geliştirecekler. Enstitü, kimya ve çimento endüstrileri gibi kilit endüstriler için yenilenebilir yüksek sıcaklıkta ısı sağlamanın yollarını araştıracak. Prof. Lemmer, “Araştırma alanlarıyla yeni enstitü, düşük karbonlu teknolojilerin geliştirilmesinde bölgesel ve ulusal sanayi ve bilimi destekleyecek ve böylece bölgedeki yapısal değişime yeniliklerle aktif olarak katkıda bulunacak” diyor.


Brandenburg’daki gezegen araştırmalarından geleceğin trafik ışıklarına



Dışişleri Bakanı Fischer, ziyareti sırasında Berlin’deki DLR araştırması hakkında fikir sahibi oldu. Gezegen Araştırmaları Enstitüsü, teknoloji transfer projesi FireWatch’ı sundu. Otomatik erken orman yangını algılama sistemi, uzay teknolojileri temel alınarak geliştirilmiştir. Bugün, Almanya’daki nesli tükenmekte olan orman alanlarının neredeyse yüzde 100’ü FireWatch tarafından izleniyor. DLR Optik Sensör Sistemleri Enstitüsü’nde geliştirilen IPS (Entegre Konumlandırma Sistemi), Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) aracılığıyla konum belirlemeye izin vermeyen ortamlarda – örneğin tüneller, madenler, ormanlar – kullanım için bir optik navigasyon ve inceleme sistemidir. veya endüstriyel tesisler. Sistem, Kasım 2018’de Berlin Brandenburg İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

Devlet Bakanı, Trafik Sistemleri Mühendisliği Enstitüsü’ndeki trafik sinyal sistemi laboratuvarını ziyaret etti. Burada bilim adamları yeni, akıllı ve işbirlikçi kontrol süreçleri geliştiriyorlar. Örneğin gelecekte trafik ışıklarının ve trafik işaretlerinin dijital olarak araçlarda veya akıllı telefonlarda nasıl alınabileceği sorusunu ele alıyorlar. Son olarak, Dışişleri Bakanı Fischer, ulaşım verilerinin insanlarla birlikte günlük yaşamda hareket eden bir uygulama kullanılarak kaydedildiği, Ulaşım Araştırmaları Enstitüsü’nün Hareketli Laboratuar projesinin laboratuvarını ziyaret etti. Bu şekilde, ulaşım ve mobilite araştırmalarının gelecekteki soruları cevaplanmalıdır.
 
Üst