Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dışkınız Sıhhatiniz Hakkında Ne Söylüyor? Tuvalette Önemli Bir Sorun Olduğunu Gösteren 6 İşaret

Leila

Global Mod
Global Mod
Bağırsak sıhhati uzmanı Carla Oates yapılan incelemelere göre insan bedenindeki sıhhatsiz bir duruma işaret eden 6 farklı dışkı çeşidi olduğunu deklare etti.

Gelin, kakanızın genel sıhhatiniz hakkında dediğine ve ‘normal’ bağırsak alışkanlıklarının neler olması gerektiğine bir bakalım…


Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/femail/he…

Oates, genel olarak 7 farklı dışkı çeşidi olduğunu ve bunlardan ikisinin “sağlıklı” sayıldığını belirtiyor.


Bağırsakların tıpkı diş, göz, saç ve tırnak üzere bedende kıymetli bir sıhhat problemini öncesinden anlatan özellikte olduğunu söyleyen uzmana gore sağlıklı bir dışkının iki tipi var.


Sosis ya da yılan formunda olan ve pürüzsüz ya da az pürüzlü görünen dışkı sağlıklı kabul ediliyor.


Oates, ‘Kakanız her vakit sizinle konuşuyor. Sistemsiz yemek yeme, alkol alma, gerilim ve farklı porsiyon boyutları üzere hayat şekli faktörleri bunu etkiler’ diyor.


Sağlıklı bir bireyseniz tuvalette dışkınızı basitçe yapıyor olmanız gerekiyor. Şayet olmuyorsa ondan sonrasında yeniden deneyin.


Oates, “Eğer tuvalette oturuyorsanız ve çıkmıyorsa ya da çıkarken zorlanıyorsa bir sorun var demektir. Şayet tuvaletinizi yaptıysanız lakin doluluk hissi geçmiyorsa daha uzun kalmaya çalışmayın. Daha uzun kalmak yerine çabucak sonrasında tekrar deneyin”


Son araştırmalara bakılırsa “günde üç ila haftada üç kez” kaka yapmak uygun bir sıhhat göstergesi sayılıyor.


Dışkının tam olarak 7 çeşidi var ve bunlardan sadece iki tanesi sağlıklı bir bağırsağa işaret ediyor.



Görselde göründüğü üzere kabız ve kesim modül çıkan dışkıdan, sıvı görünümlü ishal dışkı biçimine kadar biroldukça hali var.


Peki bunlardan hangisi sağlıklı bir dışkılama biçimi?


3’üncü ve 4’üncü sırada yer alan dışkılama biçimi uygun bir bağırsak sıhhatine işaret eder. Bunlar üstte da bahsetmiş olduğumiz üzere sosis biçiminde, yumuşak lakin dağılmayan dışkılardır.


Şu 6 husus sizde var ise dışkınız size bir şey anlatmak istiyor olabilir.


Kakanız aşağıdaki 6 özelliğe sahipse muhtemelen listedeki başka dışkı biçimleri üzere dışkılıyor olabilirsiniz. Ki bu sıhhatsiz bir dışkılama halidir.


  • Kabızlık


  • İshal


  • Karın ağrısı


  • Aşırı koku


  • Suda yüzen dışkı var ise bir sıhhat sıkıntınız olabilir.
Sağlıklı bir bağırsak için ne yapmak gerekir?


Eğer bu 6 özellik sizde var ise ve nasıl geçer, diye merak ediyorsanız Oates, lifli besinler ve fermente besinlerin yanı sıra idman, meditasyon ve nefes tekniklerini öneriyor.


Siz bu tablodan hangisine daha yakın hissediyorsunuz?

Okumaya devam et...
 
Üst