Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR Enerji Direktörü İspanya’yı ziyaret etti – DLR Portal

Hasan

New member
3-5 Eylül 2019 tarihleri arasında, Enerji ve Ulaştırma İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr.-Ing başkanlığındaki Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nden (DLR) üst düzey bir heyet, Karsten Lemmer, İspanya Gezinin odak noktası, Almería’daki DLR sahasına yapılan ziyaretti. Almeria’da 25 DLR çalışanı çalışıyor ve Prof. Lemmer ile detaylı fikir alışverişinde bulundu.


DLR çalışanları, konsantre güneş enerjisi teknolojileri (CSP, Konsantre Güneş Enerjisi) alanında, örneğin yeni enerji santrali konseptleri, parabolik oluk ve güneş kulesi enerji santrallerini korumanın yenilikçi yolları, çöl koşullarında malzemelerin bozulması, bulut gölgelerinin tahmini gibi araştırmalar yürütür. ve güneş enerjisinden hidrojen üretimi ve bileşen kalifikasyonu. Bu çalışma esas olarak İspanyol ortak tesis CIEMAT (Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas) tarafından işletilen Plataforma Solar de Almería’da (PSA) gerçekleştiriliyor. DLR heyeti, PSA’da PSA’nın direktörü Prof. Julian Blanco ile de bir araya geldi. Güney İspanya’daki Almería tesisi CSP araştırmaları için Avrupa’da benzersiz araştırma altyapıları sunar ve CIEMAT’ın uzun süredir ortağı olan DLR’den yararlanır. PSA, mükemmel bilimi nedeniyle oldukça değerlidir.

Prof. Lemmer, ticari olarak işletilen termik güneş enerjisi santrali “Andasol 3″ü ziyaret ederken güneş enerjisi üretimindeki yeni gelişmeler ve zorluklar hakkında bilgi aldı. “Andasol 3”, 2011 yılından bu yana 50 megavata kadar elektrik üretiyor ve ısı depolamayı kullanarak gün batımından sonra 7,5 saate kadar güneş enerjisi sağlamaya devam edebiliyor. DLR güneş araştırması, Andasol enerji santrallerinin geliştirilmesi ve inşasında yoğun bir şekilde yer aldı.

DLR ve CIEMAT arasındaki iyi ortaklık, CIEMAT’ın Madrid’deki ana tesisinde en üst düzeyde bir toplantıya da yol açtı: heyet, yeni CIEMAT Genel Müdürü Dr. Carlos Alejaldre ve enerji departmanı müdürü Dr. Maria ile görüş alışverişinde bulundu. Luisa Castaño, dan. Ziyaretçi defterine Prof. Lemmer’in yazdığı bir yazı ve nükleer füzyon reaktörü TJ-II dahil olmak üzere ulusal füzyon laboratuvarı turu ziyareti tamamladı.

İspanya ziyaretinin sonunda heyet, Almanya’nın Madrid Büyükelçiliği elçisi Christoph Wolfrum ile görüştü. DLR’nin enerji ve ulaşım araştırma portföyü, DLR araştırmasının uluslararası boyutu kadar etkileyiciydi. Madrid’deki Alman Büyükelçiliği ve DLR, örneğin siyasetten ve siyasi çevreden Almeria’ya ve oradaki araştırma alanlarına delegasyon gezileri düzenlerken yakın temas halinde kalmayı kabul etti.
 
Üst