Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR Enstitüsü Direktörü Lenz, Avrupa Komisyonu’nun “İklim Tarafsız ve Akıllı Şehirler” Misyon Kuruluna atandı

Hasan

New member
Sağlık araştırmalarının odağında iklim değişikliği ve iklim dostu bir toplum, akıllı şehirler, sağlıklı okyanuslar ve tarım alanları, kanser – AB’nin Araştırma, Bilim ve İnovasyon Komiseri Carlos Moedas, önemli sorunlar ve zorluklarla birlikte beş somut konuyu bir araya getirdi. yeni misyonlar olarak şimdiki zaman Araştırma ve yenilik için bir sonraki AB çerçeve programı (Horizon Europe) için yapısal unsur. Avrupa Komisyonu, bu yeni yaklaşım hakkında tavsiyelerde bulunmak üzere bilim, endüstri ve toplumdan birinci sınıf uzmanlardan oluşan Misyon Kurulları kurmuştur. Araştırma Komiseri Moedas, 30 Temmuz 2019 tarihinde Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Ulaştırma Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Barbara Lenz’in “İklim Tarafsız ve Akıllı Şehirler” Misyon Kurulu üyesi olacağını duyurdu.

Bu uzman grupları, misyonların özel tasarımı için teklifler hazırlayacak ve bunları Avrupa Komisyonu’na sunacak. Ardından, 2021-2027 için yeni AB araştırma çerçeve programı Horizon Europe’daki olası uygulamalarını inceleyecek. Avrupa Komisyonu’nun amacı, misyonların somut konularıyla toplumsal zorluklara disiplinler arası çözümler geliştirmektir. DLR CEO’su Prof. Pascale Ehrenfreund, “DLR’den Prof. Lenz’in bu misyon kurulları grubuna atanmasından memnunuz. Bu, DLR’nin ve Avrupa araştırma ortamındaki temsilcilerinin güçlü konumunu bir kez daha gösteriyor” diyor.

Prof. Lenz, tematik yönelimi, teknik uzmanlığı ve Avrupa danışma organlarındaki deneyimi ve katılımı nedeniyle iki dernek (EUREC/enerji araştırması ve ECTRI/ulaşım araştırması) tarafından desteklendi ve nihayetinde Avrupa Komisyonu tarafından seçildi. DLR’de hareketlilik ve ulaşım araştırmasının öncüsü, mevcut AB araştırma çerçeve programı Horizon 2020’nin bir parçası olarak halihazırda ulaşım uzmanları grubunun başkan yardımcısıdır.
 
Üst