Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR, güneş yakıtları ve yarının uçuşu konusundaki araştırmaları yoğunlaştırıyor

Hasan

New member
Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen sentetik yakıtlar, elektrik veya hidrojen, özellikle düşük emisyonlu motorlar, insansız uçaklar veya bunların hava trafiğine entegrasyonu için konseptler olsun, geleceğin mobilitesi daha çevre dostu olmalıdır. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), bu önemli konuların en çeşitli yönleri üzerindeki araştırmaları yoğunlaştırmak için dört yeni enstitü ve tesis kuruyor. Federal Meclis ve Bundesrat tarafından 3 Temmuz 2020’de kabul edilen Yapısal Güçlendirme Yasası ile artık finansman da güvence altına alındı. Kömürden aşamalı olarak vazgeçilmesinden etkilenen linyit madenciliği alanlarında, güvenli gelecek beklentileri yaratılıyor ve ekonomiye kendisini dijitalleşme ve iklim dostu teknolojiler alanlarında konumlandırma ve bir iş merkezi olarak Almanya’yı güçlendirme fırsatı veriliyor.

“Kavramlarımız ve yetkinliklerimizle ikna edebildiğimiz ve Kuzey Ren’deki yeni enstitülerimizin ve araştırma programlarımızın geleceğe yönelik konuları ile – linyit madenciliği alanları dahil olmak üzere – yapısal değişime önemli bir katkı sağlayabildiğimiz için gurur duyuyoruz. -Vestfalya, Brandenburg ve Saksonya-Anhalt”, diyor DLR CEO’su Prof. Pascale Ehrenfreund. “Bu yeni enstitü ve tesislerdeki mükemmel araştırmalarla, elektrikli ve insansız uçuş, alternatif güneş yakıtları ve hareketliliğin karbondan arındırılması alanlarında ilerlemeye katkıda bulunuyoruz. Bunu yaparken, enerji dönüşümüne de önemli bir katkı sağlamış oluyoruz. ” DLR Senatosu, 23 Haziran 2020 tarihli toplantısında yeni enstitülerin kurulmasına ve “Elektrikli Uçuş” araştırma programına onay vermişti.


Geleceğin Yakıtları için DLR Enstitüsü (Jülich)



Jülich, Kuzey Ren-Vestfalya’daki yeni DLR Geleceğin Yakıtları Enstitüsü ile DLR, güneş enerjisi üretimi ve yenilenebilir yakıtların üretimi için hidrojen ve diğer temel malzemelerin depolanması konusundaki araştırmalarını genişletiyor ve güçlendiriyor. Bilim adamları, güneş termokimyasında – konsantre güneş enerjisi kullanarak yakıt üretimi – DLR’de mevcut geniş bir deneyimden yararlanabilir ve becerilerini daha da geliştirebilir.

DLR Institute for Future Fuels’in vizyonu, gelecekte dünyanın güneş kuşağında güneş yakıtlarının üretilebileceği teknolojik çözümlerin geliştirilmesidir. Verimli ve hepsinden önemlisi yüksek düzeyde ölçeklenebilir teknolojiler gereklidir. Ne de olsa, yenilenebilir enerjilere dayalı bir dünya ekonomisi, muazzam miktarlarda düşük CO2’li yakıtlar gerektirir. Hangi işlemler, başlangıç malzemelerinin ucuza ve büyük ölçekte elde edilmesini sağlar? Güneş enerjisiyle üretilen hidrojen veya karbon monoksitten en iyi hangi sıvı yakıtlar yapılır? Ve üretim süreçleri nasıl optimize edilebilir? Burada ciddi bir araştırmaya ihtiyaç var.

Amaç, bugün elde edilebilecek verimlilik düzeylerini en az iki katına çıkarmaktır. Yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya ek olarak, bu aynı zamanda kaynakların, üretimin ve tüketicilerin akıllı, dijital ağlarını gerektirir. Sistemler “dijital ikizler” aracılığıyla verimli bir şekilde izlenir. Ek olarak, DLR Geleceğin Yakıtları Enstitüsü, teknolojilerin uygulanmasında endüstriyi desteklemeli ve ayrıca sosyo-ekonomik yönleri ve lojistik kavramları değerlendirmelidir.


DLR Düşük Emisyonlu Uçak Tahrik Enstitüsü (Cottbus)



Gelecekte, DLR Düşük Emisyonlu Hava Taşıtı Sevk Sistemleri Enstitüsü, ticari hava taşıtlarının çevresel uyumluluğunu daha da iyileştirmek için itme teknolojilerini araştırmaya tahsis edilecektir. Bununla DLR, geleceğin daha iklim dostu ve daha sessiz hava trafiğine olan katkısını artırmak istiyor. Bilim adamları öncelikle daha önce DLR araştırma ortamının odak noktası olmayan araştırma sorularına odaklanacaklar. Bu şekilde, Alman motor araştırma portföyündeki boşluklar kapatılacaktır.

Hibrit tahrikler, yani gaz türbini ve elektrikle üretilen tahrik kombinasyonu, emisyonlarda önemli ölçüde azaltılabilir ve aynı zamanda çok güçlü olabilir. Enstitü, alternatif yakıtlarla çalışanlardan hibrit ve tamamen elektrikli sistemlere kadar alternatif uçak motorları için bireysel bileşenler ve çeşitli gelecek konseptleri üzerinde çalışacak. Önemli ölçüde artan sistem karmaşıklığı nedeniyle, bu tür konfigürasyonlar akıllı kontrol sistemlerine yüksek talepler getirir. Bu, geliştirmeye dahil edilmelidir. Yeni DLR Düşük Emisyonlu Uçak Tahrik Sistemleri Enstitüsü’nün araştırma ile şekillendirmeye ve desteklemeye yardımcı olacağı havacılık gereklilikleriyle ilgili olarak yeni düzenlemeler ve güvenlik konseptleri de gereklidir.


Elektrikli uçuş üzerine DLR araştırma programı (Aachen, Merzbrück, Cochstedt)



DLR, kurumsal araştırma programı ile insansız ve elektrikli uçuş alanlarındaki araştırmalarını yoğunlaştırıyor. Kuzey Ren-Vestfalya ve Saksonya-Anhalt’ta DLR, Elektrikli uçuş konusunda DLR araştırma programı genel havacılık (genel havacılık veya kısaca GA), kentsel hava trafiği (kentsel hava hareketliliği, UAM) ve insansız hava aracı sistemleri (UAS) ile ilgili sorular üzerinde çalışın. Bu amaçla iki yeni DLR araştırma tesisi kuruluyor:

Aachen ve Merzbrück’teki küçük uçak tesislerine yönelik teknoloji, ‘Genel Havacılık’ ve ‘Kentsel Hava Hareketliliği’ konularına ayrılacak. Her iki konu alanı da tamamen yeni bir hareketlilik biçimi için temel oluşturmalıdır. Disiplinler arası bir yaklaşımla, DLR’deki araştırmacılar, yeni sistemlerin genel tasarımı, üretimi, sürdürülebilir sürüşleri, uçuş fiziği ve sürekli artan otomasyonu – özerkliğe kadar ve dahil olmak üzere – konularını araştırıyorlar.

Cochstedt’teki insansız hava aracı sistemleri yeterlilik merkezi, UAS alanındaki araştırmalar ve bunların hava sahasına güvenli entegrasyonu ile ilgilenecek. Özellikle güvenlik, kabul ve ölçeklenebilirlik gibi kapsayıcı konular disiplinler arası ekiplerde incelenecektir. 2019 yılında Cochstedt’te kurulan DLR tesisi, İnsansız Havacılık Sistemleri için Ulusal Test Merkezi ile birlikte, gelecek vadeden İHA teknolojilerine ilişkin DLR araştırmalarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
 
Üst