Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR, Japonya’daki enerji ve ulaşım araştırma ortaklarını ziyaret etti

Hasan

New member
26 Şubat – 1 Mart 2019 tarihleri arasında, DLR Enerji ve Ulaştırma İcra Kurulu Üyesi Prof. Karsten Lemmer başkanlığındaki Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nden (DLR) bir heyet, Japonya’daki çeşitli ortakları ziyaret etti. Nüfus yoğunluğu, demografi, ulaşım ve enerji ağı açısından Japonya ve Almanya benzer zorluklarla karşı karşıya. Bu nedenle, otonom sürüş, sürüş, araç inovasyonu – karayolu ve demiryolu için – araştırma alanlarındaki ortaklıklar, enerji tedariki ve depolama her iki taraf için de önemlidir. Japon araştırma aktörleri, daha iyi çözümler bulmak için bilimsel mükemmelliğe ve tamamlayıcı becerilere büyük önem veriyor. Ve böylece, geleceğin mobilite ve enerji arzı konularına ilişkin sistemik DLR araştırmasının benzersizliği, özel bir ilgi uyandırdı.


İki yeni işbirliği anlaşmasının imzalanması



28 Şubat’ta Prof. Lemmer ve Başkan Yardımcısı Rhava yolu Tteknik Raraştırma BENEnstitü (RTRI), Dr. Ikuo Watanabe, araç gövdesinde hafif yapı konusunda bir işbirliği anlaşması. Anlaşma, DLR ve RTRI arasındaki ikinci anlaşma: 2018’den beri, büyük ölçekli 3D modeller üzerinde deneyler yoluyla mikro basınç dalgaları üzerinde ortak araştırmalar için bir ortaklık var. “RTRI, Asya’daki en büyük ve en ünlü demiryolu taşımacılığı araştırma enstitülerinden biridir. DLR ve RTRI, yıllardır ortak testler ve projeler yürütmektedir. Hafif yapı, yürüyen aksam ve kontrol ve güvenlik teknolojisi söz konusu olduğunda, DLR şunları yapacak uzmanlığa sahiptir: uluslararası düzeyde çok değerli bir teklif… Yeni anlaşma ile düzenli toplantılar, bilimsel paylaşımlar ve ortak yayınlar kolaylaşacak” diyor Karsten Lemmer mutlu bir şekilde. Trafik sistemi teknolojisi ve araç konseptleri için DLR enstitüleri işbirliğine özellikle dahil oluyor.

1 Mart’ta, DLR Güneş Araştırma Enstitüsü ve Niigata Üniversitesi, uzun süredir devam eden ortaklıklarını yazılı olarak doğruladı: Bir mutabakat zaptı, daha kapsamlı bir bilgi alışverişini mümkün kılar ve diğer yeni konularda ortak araştırmalara kapı açar. İşbirliğinin şerefine, Japon bilim ve endüstrisinden üst düzey bir grubun katıldığı “Japonya Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi Derneği” tarafından güneş enerjisi taşıyıcıları ve depolama sistemleri ile ilgili güncel araştırma konuları üzerine tam günlük bir seminer düzenlendi. “Güneş, insanlık için en önemli enerji kaynağıdır. Güneşi daha verimli kullanmayı başarırsak, enerji geçişi dünya çapında başarılı olabilir. Bunun için Japonya’daki gibi mükemmel uluslararası ortaklıklar çok önemlidir, çünkü hükümet ve bilim yoğun bir şekilde Güneş’e odaklanmaktadır. Burada güneş enerjisi”.


Yüksek düzeyde otonom sürüşle takas



DLR delegasyon gezisinin bir diğer konusu da, yüksek düzeyde otonom sürüş fonksiyonları ve bunların onaylanmasıydı. Almanya ve Japonya, kendi hükümetlerinin de desteğiyle, burada zaten yoğun bir şekilde birlikte çalışıyorlar. Akıllı ulaşım sistemleri üzerinde çalışan ITS Japan gibi Toyota Merkezi Ar-Ge Laboratuvarları ve Volkswagen VTT istasyonları da gezideydi. Trafik telematiği alanında önde gelen Japon şirketlerinin ve bilimsel kuruluşların bir birliğidir. Karşılıklı bir fikir alışverişinde, insan faktörleri ve sensör simülasyonu dahil olmak üzere bağlantılı ve otonom sürüşün temel yönlerinde ortak ilgi alanları ve tamamlayıcı beceriler keşfedildi.


Ulaştırma araştırmasının diğer soruları



Diğer bir endüstriyel ortak olarak Yamaha, araçlar için termoelektrik modüllerin ortak araştırma ve kullanımında gelecekteki bir işbirliği anlaşmasına yönelik çalışmak üzere ziyaret edildi. Birkaç yıldır Yamaha ile birlikte yürütülen araştırma, DLR Araç Kavramları Enstitüsü’nün bugün termoelektrik enerji dönüşümü ve jeneratörler konusunda dünyanın önde gelen bilimsel kurumlarından biri olmasına katkıda bulunmuştur. Bu işbirliği genişletilecek ve derinleştirilecektir.
 
Üst