Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DLR yan ürünü Lumoview, bina ölçümü ve enerjik bina analizi için yenilikçi ölçüm teknolojisi ile yola çıkıyor

Hasan

New member
Binaların ısıtılması, Almanya’daki CO2 emisyonlarının yaklaşık üçte birinden sorumludur. Örneğin daha iyi ısı yalıtımı yoluyla enerjik bina yenileme, karbondioksit tasarrufuna belirleyici bir katkı sağlayabilir. Yenileme önlemlerini daha iyi planlayabilmek ve uygulayabilmek için Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin (DLR) Güneş Araştırmaları Enstitüsü’nden bilim adamları, binaların ölçülebildiği ve ısı yalıtımındaki zayıf noktaların tespit edilebildiği bir ölçüm sistemi geliştirdiler. – hızlı, kolay ve ucuza . Yenilikçi ölçüm sistemi aynı zamanda DLR tarafından kurulan Lumoview Building Analytics GmbH şirketinin teknolojik çekirdeğini oluşturmaktadır.

Şubat 2019’da kurulan ve merkezi Köln’de bulunan şirket, kurucuları ve DLR çalışanları Dr. Silvan Siegrist, Dr. Arne Tiddens ve Prof. Bernhard Hoffschmidt tarafından kurulmuştur. Şu anda yedi kişilik küçük bir ekiple kurucu üçlü, icat ettikleri ölçüm sistemini geliştirip pazarlıyor ve bina ölçümü ve bina enerji değerlendirmesini hizmet olarak sunuyor. Müşteriler cihazı satın almak zorunda değil, kullanım veya hizmet bedeli ödüyor.


Lumoview: Horst Rauck Kurucular Ödülü Sahibi



Lumoview’in Horst Rauck Founder’s Prize ile kazandığı ödül, yenilikçi düşünce, girişimci eylem ve risk alma isteğinin yeni iş fikirlerini pazarlarken değerli olduğunu gösteriyor. Kurucu üçlü, 30 Ocak 2020’de Berlin’deki DLR Yeni Yıl resepsiyonunda DLR Dostları Derneği’nden 3.000 Euro’luk ödülü kabul etti. Bu onur ikinci kez verildi ve DLR Dostları Derneği’nin merhum eski başkanı Horst Rauck’ın anısına verildi.


Başarı faktörleri: kolay kullanım ve hızlı sonuçlar



Lumoview’in arkasındaki ölçüm teknolojisi, DLR Technology Marketing tarafından finanse edilen bir inovasyon projesinin parçası olarak oluşturuldu. Ölçüm sistemi, diğer şeylerin yanı sıra, küresel bir panoramik kameradan ve patent bekleyen yeni geliştirilmiş 360 derecelik bir kızılötesi kamera sisteminden oluşur. Yazılım, binanın iki ve üç boyutlu modellerini oluşturur ve görünür ve kızılötesi spektrumdaki görüntüleri tek bir görünümde birleştirir. Bu şekilde, kullanıcılar termal özelliklerin temsili ile binanın panoramik bir görüntüsünü alırlar. Bu kayıtlar, örneğin duvar sıcaklığını ve duvar nemini hesaplamak için kullanılabilir. Önceki yöntemlere kıyasla, Lumoview sistemi özellikle hızlı, kolay ve herhangi bir eğitim gerektirmeden kullanılabilir ve birkaç dakika içinde sonuç verir. Bu sayede kullanıcılar, dış duvarların en çok nerelerde ısı kaybettiğini veya duvarlarda nemli noktalar olup olmadığını bir bakışta görebilir. Değerlendirmeler bulut tabanlı yazılımlar tarafından gerçekleştirilir.
 
Üst