Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Doğum denetim hapları ile ilgili inanılmaz araştırma: Eşcinsel olduklarını deklare ettilar

Leila

Global Mod
Global Mod
Kilo alımından, mide bulantısına, göğüs hassasiyetinden adet döngüsünde meydana gelen değişikliklere kadar doğum denetim haplarının yan tesirleri yıllardır tartışılan bir mevzu. Doğum denetim biçimlerinin en yaygını olan doğum denetim hapları kullananalar bu ve emsal şikayetlerde bulunurken, ABD’de yapılan yeni bir araştırma, hapların inanılmaz bir yan tesirini ortaya koydu.

ABD’nin Teksas eyaletinde yer alan Texas Christian Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, doğum denetim hapı kullanan bireyler içinde ‘eşcinsel’ olduğunu söyleyenler bulunduğunu ortaya koydu. Buna göre, oral hapı kullanan bayanların bir kısmı, doğum denetim hapının hormonlarında yaptığı değişiklik niçiniyle kendi cinslerine ilgi duymaya başladığını aktardı.

‘KADINLARIN ÇEKİCİLİK ALGISINI DEĞİŞTİREBİLİR’

Kulağa tuhaf gelse de, kombine ve yalnızca progestin içeren oral kontraseptiflerin bayanların çekicilik algısını değiştirebileceğine dair deliller var…

Doğum denetim hapları, bedenin doğal seks hormonları üretimini baskılayarak çalışır ve bunları sentetik versiyonlarla değiştirir. Texas Christian Üniversitesi’nde bayan sıhhati konusunda uzmanlaşmış bir psikolog olan Dr Sarah Hill’e göre, bu değişen hormonlar aşk ve seksle ilgili beyin devrelerini bir daha kurabilir.

DAHA AZ ERKEKSİ BİREYLERİ SEÇTİLER

Dr Hill, bahisle ilgili İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Hormonlarımızın beynimizi etkileme hali, tercihlerimizi yahut davranışlarımızı dürterek ortaya çıkar. kimi vakit birebir fikirde olmadığınız tercihler doğurabilir. Bu dürtüler genelde fazlaca önemli hissedilmese de kimi vakit sizi büsbütün farklı bir insan olmaya ve katiyen farklı çeşitte bir eş arzulamaya yönlendirebilir.” açıklamasında bulundu.

İngiltere’deki Stirling Üniversitesi’nden araştırmacılar, bayanların hap kullanırken daha fazla yahut daha az erkeksi görünen farklı eşler seçip seçemeyeceklerini inceledi. Heteroseksüel 55 bayanın yer aldığı araştırmada bir kümeye doğum denetim hapı verildi öbür kümeye ise verilmedi.

Araştırmada, hapı alan bayanların, hap almayanlara bakılırsa daha az erkeksi özelliklere sahip erkek imajlarını tercih ettikleri belirlendi .

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Proceedings of the Royal Society B mecmuasında yayınlanan ve 2011 yılında yaklaşık 2 bin kadın üzerinde yapılan bir araştırma, doğum denetimini fakat alakaya başladıktan daha sonra kullanmaya başlayanlar ile hap kullanırken eşleriyle tanışan bayanlar içinde cinsel tatmin ve partner cazipliğini araştırdı.

Sonuçlar, eşleriyle hap kullanırken tanışan bayanların her iki ölçümde de daha düşük puan aldığını gösterdi. Ayrıyeten eşlerinin bedenini ve cinsel maceraperestliğini denetim kümesinden daha düşük olarak değerlendirdiler.

Dr Hill, hapın cinsellikte kıymetli değişikliklere niye olup olmayacağı konusunda araştırmalarının hala sürdüğünü belirtti.

Okumaya devam et...
 
Üst