Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DSÖ, çocuklardaki karaciğer hastalıklarını araştırıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya Sıhhat Örgütü, sağlıklı çocukların önemli karaciğer hasarı yaşadığı ender hadiseleri araştırıyor.

Dünya Sıhhat Örgütü (WHO), cuma günü yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık, İrlanda ve İspanya’daki çocuklarda görülen şiddetli akut hepatit hadiselerini araştırdığını belirtti.

Karaciğerin rastgele bir niçinle iltihaplanması kararı oluşan hastalığa verilen isim olan akut hepatitin, büsbütün sağlıklı çocuklarda görülmesi telaş yarattı.

Business Insider’ın haberine nazaran, vakalar, hastalığa yaygın olarak niye olan virüsler Hepatit A, B, C, D ve E ile ilişkili değildi.

Bugüne kadar İngiltere’deki 10 yaşın altındaki çocuklarda 74, İrlanda’da beşten az ve İspanya’da üç hadise doğrulandı. WHO, her ülkedeki yetkililerin de niçini araştırdığını söylemiş oldu.

İngiltere’deki çocuklar içinde hiç bir temas bulunamadı.

Alabama Halk Sıhhati Departmanı Cuma günü, Kasım 2021’den bu yana 10 yaşın altındaki çocuklarda dokuz akut hepatit olayının tespit edildiğini duyurdu. Amerika’daki çocukları içinde da rastgele bir temas bulunamadı.


PANDEMİNİN TESİRİ DÜŞÜNÜLÜYOR

DSÖ, bu karaciğer yetmezliğinin niçininin hala meçhul olduğunu ve araştırılmakta olduğunu söylemiş oldu, fakat olağanda soğuk algınlığı oluşturan bir teneffüs yolu hastalığı olan adenovirüsün işin ortasında olabileceğini söylemiş oldu.

Stat News, İskoçya’daki bir hadiseyle ilgili bilimsel bir makaleye atıfta bulunarak, Covid-19 pandemisinin rol oynamış olabileceğini, etkilenen çocukların pandemi sırasında epey çeşitli mikroplara maruz kalmamış olabileceğini ve bu niçinle hastalanmaya daha yatkın olduklarını belirtti.

Okumaya devam et...
 
Üst