Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

DSÖ: Covid-19 dünya genelinde depresyonun yenidenlanma sıklığını yüzde 25 artırdı

Leila

Global Mod
Global Mod
Amerikan araştırma şirketi Gallup araştırmasına bakılırsa kayıtlara “en gerilimli yıl” olarak geçen ve 10 bireyden 4’ünün gerilimli hissettiği 2020’nin akabinde bu mevzudaki trend, varlığını 2021’de de sürdürdü.

Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) açıklamasına nazaran Covid-19 pandemisi global manada depresyon ve anksiyetenin yenidenlanma sıklığını yüzde 25 artırdı.

DSÖ’nün bilgi notunda, toplumsal izolasyon, yalnızlık, enfeksiyon korkusu, vefatlar daha sonrası yas ve maddi dertler üzere sebeplerin tesirli olduğu bu artıştan daha sonra bayanların, gençlerin ve fizikî rahatsızlığı bulunanların daha fazlaca risk altında olduğu açıklandı.



Birleşmiş Milletler (BM) raporunda da bayanlarda yüzde 10 daha fazla görülen tasa, keder ve gerilimin yeni rapor periyodunda birebir trendi koruduğuna dikkat çekildi. Öfkenin ise bayanlarda erkeklere oranla yüzde 10 daha az olduğu görüldü.

TASA VE GERİLİM, PANDEMİ ÖNCESİ DÜZEYLERİN ÜZERİNDE

BM Dünya Memnunluk Raporu’nda da telaş ve gerilim konusunda çarpıcı gelişmelere yer verildi. Rapora göre global çaptaki kaygı ve gerilim düzeyleri 2020’de pandemi öncesine kıyasla yüzde 8, 2021’de ise yüzde 4 arttı.

Global çapta gerilim düzeylerinin 10 yıl öncesine kıyasla daha yüksek olduğu vurgulanan rapora bakılırsa gençler için ömür memnuniyeti düşerken, 60 yaş ve üzeri şahıslar için yükseldi.

Dünya Memnunluk Raporu’na bakılırsa memnunluk endeksinde birinci beşi Finlandiya, Danimarka, İzlanda, İsviçre ve Hollanda oluştururken gayrisafi yurtiçi hasıla, toplumsal dayanak, sağlıklı hayat beklentisi, seçim yapabilme özgürlüğü, cömertlik, yolsuzluk algısı üzere kriterlere bakılırsa en mutsuz ülkeler Afganistan, Lübnan ve Zimbabve oldu.

Okumaya devam et...
 
Üst