Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dünya Sıhhat Örgütü gizemli hepatit salgınına karşı uyarmıştı: Salgının sebebi Covid karantinası mı?

Leila

Global Mod
Global Mod
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sıhhat Örgütü, yeni ve gizemli bir cins hepatit virüsünün süratle yayıldığı ikazında bulundu. Uzmanlar, bir çocuğun vefatına niye olan virüsün corona virüsü pandemisi sırasındaki karantinalar niçiniyle ortaya çıkmış olabileceğini öne sürdü.

Corona virüsü salgınının tesiri bütün dünyada hissedilmeye devam ederken Dünya Sıhhat Örgütü’nden tasa verici bir açıklama geldi… Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sıhhat Örgütü, 12 farklı ülkede yeni ve gizemli bir hepatit salgınının patlak verdiğini ve bu hastalığın ise çocukları etkilediğini duyurdu.

DSÖ tarafınca yapılan açıklamada en az 1 çocuğun bu hastalık sebebiyle hayatını yitirdiği belirtilirken 169 çocukta da bu hastalığın görüldüğü kayıtlara geçti.

İngiltere’de uzmanlar, iki İngiliz çocuğun daha karaciğer nakline gereksinim duyduğunu ve düzinelercesinin hasta olduğunu açıklamasının akabinde, hastalığın niye bir anda ortaya çıktığı ile ilgili de araştırmalar hızlandı.

Uzmanlar, çocuklarda hepatit salgınına, Covid-19 karantinası kararı, bağışıklıklarında meydana gelen zayıflamanın yol açmış olabileceğini söz etti.

İngiliz sıhhat yetkilileri, olaylardaki artışın, pandemik tedbirlerin bir kararı olabileceğini söylemiş oldu. İngiltere’de, son dört hafta ortasında 114 ‘kökeni bilinmeyen hepatit’ hadisesi rapor edilirken, on çocuğun karaciğer nakli geçirdiği aktarıldı.

İlk olaylar bir aydan kısa bir süre evvel İskoçya’da görüldü ve İngiliz sıhhat yetkilileri, üç ay ortasında, bir yıllık olay tespit ettiklerini söyleyerek uyardı.

Uzmanlar, hadiselerin birçoklarının başlangıçta mide bulantısı ve isbiçimden şikayet ettiğini sonrasındasında sarılık belirtileri (cildin/gözlerin sararması) görülmeye başladığını aktardı. Uzmanların deklare ettiğı başka semptomlar içinde koyu renkli idrar, gri renkli dışkı, kaşıntılı cilt, kas ağrısı, ateş, uyuşukluk, iştahsızlık ve mide ağrıları da yer aldı.

Uzmanlar, çocukların fizikî ve zihinsel sıhhati için kaygılara yol açan karantinaların çocukların bağışıklığını zayıflatmış ve onları virüse karşı daha hassas hale getirmiş olabileceğini vurgularken, rahatsız edici patojenlerin daha büyük bir tehdit oluşturmak için mutasyona uğramış olabileceğini de öne sürdü.

ABD, İrlanda ve İspanya da dahil olmak üzere 12 farklı ülkede hepatit virüsü tespit edilirken, şimdiye kadar bir çocuk hayatını kaybetti.

Okumaya devam et...
 
Üst