Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dünya Sıhhat Örgütü’nden Covid-19 uyarısı: Bu tedavi formları etkisiz

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü salgınıyla ilgili Dünya Sıhhat Örgütü’nden kaygı yaratan bir açıklama geldi.

Dünya Sıhhat Örgütü, Covid-19’a karşı kullanılan kimi antikor tedavilerinin geçerliliğini yitirdiğini ve hastalıkla uğraşta hiç bir tesiri olmadığını duyurdu.

DSÖ, bilhassa Covid-19’un en epey mutasyona uğramış alt çeşidi olan Omicron varyantı sebebiyle birtakım tedavi yolu ve ilaçların hiç bir tesiri olmadığını resmi olarak deklare etti. Sotrovimab ve casirivimab-imdevimab isimli ilaç ve tedavi biçimlerinin artık bir işe yaramadığı kaydedildi. Bu ilaçların SARS-CoV-2 üstündeki peplomerlere yapışarak virüsün hücrelere bulaşmasını engelliyordu. Salgının başında ağır olarak kullanılan bu tedavi süreçlerinin virüsün mutasyona uğraması sebebiyle etkisinin azaldığı kaydedildi.

Dünya Sıhhat Örgütü’nden yetkililer, bu ilaç ve tedavi hallerinin kullanılmaması için davette bulundu. GSK ve Vir Biotechnology’nin geliştirdiği sotrovimab isimli ikaç geçen yıl milyarlarca satılmış ve şirketin en epey satılan eserleri olmuştu. ABD’de ise bu eser Nisan ayında satıştan kaldırılmıştı.

Okumaya devam et...
 
Üst