Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Düzenlenen elektrik tarifesi bu Pazar 12 ila 18 saat arasında neredeyse ücretsiz olacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Toptan satış piyasasına bağlı düzenlemeye tabi tarifeli müşteriler için ortalama elektrik fiyatı bu Cumartesi gününe göre %53,69 düşerek megavat saat (MWh) başına ortalama 15,74 Euro ile geçen Ocak ayından bu yana kaydedilen en düşük rakam olacak. 17, megavat saat (MWh) başına 5,1 avro iken.


Pazar günü gün boyunca 12 ila 18 saat arasında, toptancı pazarında bugün yapılan müzayededen sonra maliyet pratik olarak 0 avro olacak. Öğlen 12 ile öğleden sonra 14:00 arasında sabit maliyet 0,1 Euro/MWh iken, saat 14:00 ile 18:00 arasında bu dört saatteki maliyet 0 Euro/MWh olacaktır. En yüksek fiyat ise gece on ile on bir arasında 50 euro/MWh ile kaydedilecek.

Ancak müzayedede işaretlenen fiyatın sıfır avro olması, bu Pazar günü fatura üzerinden hiçbir şey ödenmeyeceği anlamına gelmiyor. 10 milyon müşterisi olan düzenlemeye tabi tarifede, geçiş ücretleri, yenilenebilir enerji primleri, sistem operatörlerinin finansmanı veya sistem açığı gibi diğer maliyetler elektrik fiyatına ekleniyor. Düzenlenen oranın veya PVPC’nin (Küçük Tüketici Satış Fiyatı) dışında, serbest piyasada sabit bir yıllık oran sözleşmesi yapan ve bundan etkilenmeyen 20 milyon müşteri daha var.

Müzayededeki elektriğin fiyatı, daha fazla yenilenebilir üretim (bu günlerde kuvvetli rüzgarlar rüzgar enerjisini artırdı) ve gaz fiyatındaki düşüş nedeniyle düştü.

Gaz şirketlerine yönelik tazminat, tedbirden yararlanan tüketiciler, düzenlenmiş tarife (PVPC) tüketicileri veya serbest piyasada olmasına rağmen endeksli bir orana sahip olan tüketiciler tarafından ödenmesi gereken havuz fiyatına eklenecektir. bu Pazar için yine 27 Şubat’tan beri tekrarlanan bir durum olan 0 euro/MWh olacak.

Bakanlar Konseyi, İspanya ve Portekiz’in Avrupa Komisyonu ile vardığı anlaşmanın ardından geçen Salı günü İber istisnasının 31 Aralık’a kadar uzatılmasını onayladı. Sonuç olarak, 31 Aralık’a kadar yedi ay uzatılmıştır ve söz konusu çerçevenin de uzatılması halinde daha uzun bir süre uzatılabileceği göz ardı edilmemiştir. Spesifik olarak, anlaşma yalnızca halihazırda uygulanan İber istisnasının bir uzantısını temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda buna uyum sağlamak için şimdiye kadar ayda beş avro artan ve şimdi daha yumuşak olacak olan fiyat referansı gibi bazı ayarlamaları da içeriyor.

Orijinal anlaşmada, gaz için yukarıda belirtilen referans fiyatın ortalama değeri 48,8 Euro/MWh idi: altı ay boyunca 40 Euro/MWh idi ve sonrasında her ay 5 Euro/MWh arttı. Şu anda, referans fiyat 55 Euro/MWh’dir ve sistemin genişletilmesi, belirlenen yolda bir değişiklik anlamına gelir, böylece Nisan ayından itibaren 1,1 Euro/MWh artacak ve 65 Euro/MW’de sona erecektir.

Doğalgaz fiyatlarının mekanizmanın uygulanması için belirlenen limitlerin altına düşmesi nedeniyle Şubat ayı sonundan itibaren bu durum etkisiz kalmıştır.
 
Üst