Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Duro Felguera'nın yeni başkanı Meksikalı Jaime Isita “yeni bir aşamaya başlayacak”

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Prodi Grubunun CEO'su Jaime Isita Portilla, selefi Rosa Aza'nın bu Pazartesi günü yapılan yönetim kurulu toplantısında görevinden istifa etmesinden sonra Duro Felguera'nın yeni başkanı seçildi. Planlanan ayrılış tarihini bekleyen eski bakan Valeriano Gómez ve José Massa gibi diğer iki bağımsız yönetici de istifa etti.

Duro Felguera'nın Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'na (CNMV) bildirdiği üzere, bu yürüyüşler Asturya şirketinin ana ortakları olan Grupo Prodi ve Mota-Engil México'yu temsil eden yeni yöneticilerin girişine olanak tanıyor. Daha sonra şirket, yaptığı açıklamada yeni idari organın “şirketin konsolide edilmesi, enerjilendirilmesi ve güçlendirilmesi sonrasında yeni bir aşamanın başlangıcını işaret ettiğini” savundu.

Şirketin yeni başkanıyla ilgili olarak Dura Felguera, Jaime Isita Portilla'nın Grupo Prodi'nin CEO'su olduğunu vurguladı. “Endüstriyel ve altyapı sektörlerinde geniş deneyime” sahip olmasının yanı sıra “operasyonlarda ve projelerde çok aktif bir role” sahiptir.

Aynı şekilde, Duro Felguera'nın yeni başkan yardımcısı da “Harvard Business School'da eğitim almış ve hem özel sektörde hem de kamu sektöründe uzun bir yönetici kariyerine sahip bir ekonomist” olan Eduardo Espinosa Bustamante'dir. Yeni yönetim kuruluna ayrıca Mota Engil México'nun finans direktörü Mónica Raquel Rodrigues Sequeira ve şu anda finansal hizmetler şirketi Alana Capital'i yöneten Gerardo Tietzsch Rodríguez Peña da katılıyor.

“Büyük fırsatlar”

«Yeni yönetim kurulu, CEO Jaime Argüelles ile birlikte şirketin gelecek vaat eden geleceğini ilerletmek ve şirketin faaliyet gösterdiği sektörlerde, özellikle ilgili sektörlerde ortaya çıkan büyük iş ve büyüme fırsatlarından yararlanmak için halihazırda çalışıyor. endüstriyel karbondan arındırma ve enerji geçişine,” diye savundu şirket.