Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

E-arabalar için akıllı şarj istasyonları – DLR Portalı

Hasan

New member
Akıllı bir şarj konseptinin yardımıyla, şebeke bağlantılarının gücünü artırmak zorunda kalmadan mevcut şarj istasyonlarında daha fazla elektrikli otomobil şarj edilebilir. Pilot projede eLISA BW (ELşarj altyapısı Benzeki Spahalı ve Aiçine sığmak BAden-Württemberg), Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ve Güneş Enerjisi ve Hidrojen Araştırma Merkezi Baden-Württemberg (ZSW) tahmine dayalı şarjı geliştiriyor ve test ediyor. Her e-araba her zaman tam şarj kapasitesi gerektirmez. Aracın bir sonraki yolculuk için zamanında şarj edilmesi genellikle yeterlidir. Akıllıca kontrol edilen güç ile, daha fazla şarj istasyonu kurulabilir ve şebeke bağlantısına aşırı yüklenmeden aynı anda daha fazla elektrikli arabaya elektrik sağlanabilir.


Bakır yerine zeka – mevcut şarj istasyonlarında daha fazla e-araba şarj edin



Önümüzdeki aylarda, Karlsruhe Bölge Meclisi’nin Waldhornstraße otoparkındaki elektrikli araç filosunun şarj altyapısı, eLISA-BW projesinin bir parçası olarak akıllı şarj yönetimi ile donatılacak. “Bir bilgisayar, bağlı e-araçların şarj durumunu araç rezervasyon sisteminden gelen verilerle karşılaştırır. Mevcut seviyeleri, araçların istasyonun kapasitesini aşmadan bir sonraki rezervasyon randevusu için zamanında şarj edilmesini sağlayacak şekilde düzenler. – bakır yerine zeka sloganına sadık.” , eLISA-BW’nin proje yöneticisi DLR araştırmacısı Sebastian Sigle’ı açıklıyor. Sigle, “Uyarlanmış şarj döngüleri ile, daha fazla elektrikli arabaya ek şarj noktaları sağlanabilir ve iklim dostu elektromobilite her yerde teşvik edilebilir,” diye devam ediyor Sigle.

Diğer proje ortakları Parkraumgesellschaft Baden-Württemberg (PBW), Karlsruhe bölge konseyi ve Landesbetrieb Vermögens und Bau Baden-Württemberg, DLR ve ZSW ile birlikte AVAT Automation ve Siemens şirketleriyle birlikte geliştirilen sistemi gerçek kullanımda test ediyor.


Eylem için aktarılabilir öneriler



Akıllı şarj yönetimi, araç filosunun rezervasyon verilerini kullandığından, kamu otoriteleri, araç filosuna sahip şirketler ve kurumlar için hala özel ilgi görmektedir. Bununla birlikte konsept, kendi rezervasyon sistemi olmayan e-arabaları da kapsayacak şekilde genişletilebilir: akıllı telefon uygulamaları, şarj istasyonlarının tahsis edildiği veya şarj süresinin kullanıcı tarafından önceden seçildiği park yönlendirme sistemleri gibi ek arayüzler veri açısından entegre edilebilir teknoloji.

Proje ortakları ayrıca, proje sonuçlarının diğer halka açık park alanlarına ve ağ operatörlerine aktarılabilmesi için hangi çerçeve koşullarının gözetilmesi gerektiği konusunda eylem önerileri geliştirmektedir.

Baden-Württemberg Çevre, İklim ve Enerji Sektörü Bakanlığı, çok katlı ve yer altı otoparklarındaki şarj altyapılarının elektrik şebekesine akıllı bağlantısı için eLISA-BW dahil olmak üzere toplam 2,9 milyon avroluk sekiz pilot projeyi finanse ediyor . Finansman, eyalet hükümeti tarafından başlatılan Baden-Württemberg otomotiv endüstrisi strateji diyaloğunun bir parçası olarak sağlanmaktadır.
 
Üst