Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ECB, bankacılık gerilimlerini analiz etmek için acilen Denetim Kurulu’nu topluyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde, Perşembe günü yaptığı açıklamada, kurumun Silikon Vadisi Bankası’nın (SVB) iflası ve Credit Suisse’in kurtarılmasının neden olduğu mali kargaşayı “çok yakından” takip edeceği konusunda uyardı. Bu Cuma, Avrupa kuruluşunun faiz oranlarını 50 baz puan artırmaya ve paranın fiyatını %3,5’e yükseltmeye karar vermesinden sadece bir gün sonra, Avrupa Merkez Bankası Denetleme Kurulu, Avrupa mali piyasalarının durumunu analiz etmek için Frankfurt’ta “acil” bir toplantı yaptı.


Bir kurum sözcüsü tarafından bu gazeteye teyit edildiği üzere toplantı, on bir özel kuruluşun ABD bankası First Republic’e 30.000 milyonla kurtarılması da dahil olmak üzere bankacılık sektöründeki son olaylar hakkında “görüş alışverişinde bulunma” işlevi görecek. Bu teknik toplantı kısa olacak ve herhangi bir nihai kararla sonuçlanması beklenmiyor. ECB kaynakları, bu tür ‘ad hoc’ toplantıların, Avro bölgesi ekonomisinde ve finansal piyasalarda “sert değişiklikler” meydana geldiğinde yaygın olduğu konusunda ısrar ediyor. Aslında, hafta başında, ECB’nin denetim organı, SVB’nin iflasının olası sonuçlarını incelemek için bir araya geldi.

ECB, Credit Suisse’in düşüşünden sonra sektördeki olası “ikincil etkileri” izlemek için Avrupa bankalarıyla temaslarını sürdürdü. Sonuç olarak, ajans Şubat ayında ilerlerken faiz oranlarını 50 baz puan artırma kararında kararlılığını korudu. Ayrıca Lagarde, finansal istikrarsızlığın Avrupa kurumu tarafından “sağlam bir karar” almasını gerektirdiğini belirtti.

ECB ve Avrupa kurumlarının temsilcileri, safları birleştirdi ve hafta boyunca Avrupa bankacılık sektörünün “gücünü” savundu. Ve Fransız merkez bankası başkanı François Villeroy, bu Cuma günü “Fransız ve Avrupalı kuruluşların son derece sağlam olduğu” konusunda ısrar etti. Lagarde ayrıca, bankacılık durumunun mali krizin patlak verdiği 2008’dekinden “çok daha iyi” olduğunu ve kurumun mali piyasaya likidite sağlamaya “hazır” olduğunu garanti ederek olası bir mali krizin hayaletlerini de korkuttu. sistem “gerekirse.”


avro bölgesindeki enflasyon



Artan oranlar bağlamında, Eurostat bu Cuma günü euro bölgesi için Şubat ayı için teyit edilen yıllık enflasyon oranını yayınladı ve bu oran Ocak ayı verilerine göre onda bir düşüş anlamına gelen %8,5’tir. oranı %5,6 ile rekor seviyeye tırmandı.

Böylece, euro bölgesindeki yıllık enflasyon oranı art arda dört ay boyunca yavaşlayarak, ECB’nin faiz oranlarını artırmaya başlamasından önceki Mayıs 2022’den bu yana en düşük seviyesinde kaldı.

AB ülkeleri arasında en düşük enflasyon oranları Lüksemburg (%4,8), Belçika (%5,4) ve İspanya’da (%6) gözlenirken, en yüksek artışlar Macaristan (%25,8), Letonya (%20,1) kaydedildi. ) ve Çek Cumhuriyeti (%18,4).
 
Üst