Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Eğitim gezilerine veda mı?: “Turizm fazlasını ortadan kaldırmalıyız”

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
3 Temmuz 2024 Çarşamba, 17:30.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Meliá Hotels International'ın CEO'su ve aynı zamanda Exceltur'un başkanı Gabriel Escarrer Jaume, bu çarşamba günü, “hiçbir katkı sağlamadıklarını” ve “bunların halk için rahatsızlık yarattığını” ima ederek, aralarında çalışma gezilerinin de bulunduğu aşırı turizmin ortadan kaldırılması gerektiğini savundu. vatandaşlar.

Bu, bu Çarşamba günü, İspanya'da “daha sorumlu, kapsayıcı ve yenileyici” turizmi ilerletmeye yönelik 80 öneri veya öneriden oluşan Exceltur manifestosunun sunumu sırasında belirtildi.

Konuşmasında “Çalışma gezileri çalışmalarla ilgili değil, kaosla ilgilidir” diyerek, “kitle turizmi ve aşırılıkların ekonomik ve sosyal açıdan kesinlikle hiçbir katkısı olmadığını, hatta vatandaşlara daha da az katkıda bulunduğunu” ifade etti. onunla yaşa. “İstediğimiz turizm bu değil” diye ekledi.

Buna ek olarak Escarrer, korsan taksiler, ruhsatsız teknelerdeki partiler veya turistik dairelerin yasa dışı teklif edilmesi gibi turizm sektörünün her alanında yasa dışılıkla mücadele etmeyi tercih etti.


Balear Adaları veya Kanarya Adaları'nda son dönemde turizm sektörüyle ilgili yapılan gösterilerle ilgili olarak Exceltur Başkanı, “Bunların duyarlılığa faydası olmadığını ve yaptıkları tek şeyin siyasetçilerin harekete geçmesi, sorunların çözümüne yönelik olası yamalar olarak pozisyon almaları olduğunu” kınadı. “

Ayrıca bazı ihraççı pazarlar tarafından turistlerin hoş karşılanmadığını göstermek için kullanıldığını da eleştirdi: “Bu, olabilecek en kötü şey.”

Exceltur'un genel başkan yardımcısı José Luis Zoreda, İspanya'da yeni turizm vergilerinin uygulanması olasılığına ilişkin, “turist akınını azaltmadıkları için” bunun “hata” olacağını eleştirdi ve şu örneği verdi: İtalyan şehri Venedik'in veya Balear Adaları'nın özerk topluluğunun. Ayrıca bunların ticari faaliyetlerde ceza teşkil etmemesini de savundu.

Uygulanmaları durumunda Exceltur'un genel başkan yardımcısı, bu oranların bölge sakinlerinin yaşamlarını iyileştirmek veya varış noktasında katma değer sağlayan müşterilere fayda sağlamak amacıyla “uzlaşıya dayalı ve nihai” olması gerektiğinin altını çizdi.

Exceltur'un manifestosu özellikle sektördeki ana özel kuruluşların işletme yönetiminde sorumlu uygulamaları teşvik etme ve kurumsal politikaları ve kamu-özel yönetişim formüllerini teşvik etme iradesini ortaya koyuyor. Ana eksenler doygunluk, soylulaştırma, istihdam, çevre ve yönetişimdir.

Belirtilen öneriler arasında özerk toplulukların desteğiyle büyük bir Devlet anlaşması için çalışmak, ziyaretçiler arasında bölge sakinlerine saygı konusunda farkındalık yaratmak veya eylemleri titizlikle tanımlamak için mevcut konumu analiz etmek yer alıyor.





Yorum





Hata bildir
 
Üst