Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

El Corte Inglés, 125 milyonluk rekor temettüyü onayladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
“Tarihimizin en umut verici aşamalarından birini yaşıyoruz ve önümüzde heyecan verici bir gelecek var.” El Corte Inglés’in başkanı Marta Álvarez bu sözlerle, rekor kıran 2022’nin ardından şirketinin önümüzdeki yıllarda karşı karşıya olduğu güveni gösterdi. Bu Cuma günü yapılan ve yıllık hesapların onaylandığı, bir önceki yıla göre %66 artışla 125 milyon Euro’luk temettü dağıtımının onaylandığı ve üç yöneticinin onaylandığı Genel Kurul’da konuşma yapıldı.


Yönetim Kurulu’nun onaylanan üyeleri, Mancor Portföyü’nden Paloma García Peña; Corporación Ceslar’dan Carlota Areces; ve bağımsız yönetmen Fernando Becker.

Álvarez, hissedarlara şirketin 2022 mali yılının grup için büyüme yılı olduğunu ve bunun tüm ekonomik büyüklüklere ve özellikle tüm iş kollarında olumlu sonuçlar alınmasına yansıdığını hatırlattı.

El Corte Inglés, 2022 mali yılını (28 Şubat 2023 itibarıyla) bir önceki yıla göre %22,5 artışla 15.327 milyon Euro’luk küresel gelir hacmiyle kapatırken, brüt faaliyet sonucu (Ebitda) bir önceki yıla göre %18,3 artışla 951,4 milyon Euro’ya ulaştı.

Grubun tekrar eden net kârı 207 milyon Euro ile son yılların en yüksek seviyesine ulaşırken, toplam net kârı 870 milyon Euro ile olağanüstü kalemler sayesinde şirketin bugüne kadar elde ettiği en yüksek rakam oldu.


1.500 milyondan fazla ziyaret



Büyümenin ana itici gücü, bir önceki yıla göre %7,8’lik bir büyümeyi temsil eden 12.213 milyon Euro’luk satış gerçekleştiren ve moda alanında özel bir role sahip olan perakende sektörü oldu. Viajes El Corte Inglés tarafından elde edilen ve esas olarak tatil segmentinden gelen talep nedeniyle 2.935 milyon avroya ulaşan küresel gelir hacmi de dikkat çekicidir.

Grubun tüm iş kollarında elde edilen büyümenin yanı sıra, Grup kuruluşlarına gelenlerin de çok olduğunun altını çizen Başkan, “2022, mağazalarımızın yeniden müşterilerle dolduğu bir yıl oldu; Fiziksel mağazalarımız, web sitelerimiz ve uygulamalarımız arasında 1.500 milyondan fazla ziyaret aldık ». Ve ekledi: «Mağazalarımız heyecanlandırıyor ve şaşırtıyor. Bu yıl, Madrid’deki Castellana, Serrano, Preciados ve Pozuelo merkezlerindeki büyük yenilemelerle müşteri deneyimine önemli ölçüde yatırım yaptık»; Bilbao; Girona; Diğerleri arasında Malaga ve Marbella ve Badajoz. Bunlara La Coruña, Jerez, Talavera de la Reina, Sevilla’da Plaza del Duque ve Madrid’de Goya’da başlamış olan yenileme çalışmaları ve Unit markalı mağazaların açılışı da eklendiğinde, “Cazibemiz, yenilikçiliğimiz veya baştan çıkarma yeteneğimiz nedeniyle dünya ticaretinde ön sıralarda yer almak istiyoruz.”

Marta Álvarez, dijital mağazalarla ilgili olarak El Corte Inglés’in ana sayfasının yeniden tasarlanmasını ve “kendi markalarının benzersizliğini ifade edebileceği moda mağazamızın” lansmanını vurguladı.
 
Üst