Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

El Corte Inglés, Carrefour ve Ikea, dört yıl içinde %17 ücret artışı konusunda anlaştı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod



Sektörde %90 sürekli istihdam taahhüdünü ve bazı maaş eklerinde artışı içermektedir.




PS
10 Mart 2023 Cuma, 22:29


Sendikalar ve aralarında El Corte Inglés, Carrefour ve Ikea gibi şirketlerin de yer aldığı Ulusal Büyük Dağıtım Şirketleri Birliği (Anged), 2014 yılı müzakereleri çerçevesinde dört yılda yüzde 17’lik maaş artışı konusunda anlaştılar. İspanya’nın en büyüğü olan ve yaklaşık 260.000 işçiyi etkileyen büyük mağazalar için yeni anlaşma.

CCOO, Valorian ve UGT’nin sosyal masada eşlik ettiği Fetico Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (%54 ile çoğunluk sendikası) tarafından bildirildiği üzere, %17’lik maaş artışının %14’ü sabit bir artışa karşılık gelirken, geri kalanı Tek bir ödemeye %3.

Takvime göre 2023’te sabit %4,5, 2024’te sabit %4,5, 2025’te sabit %3 ve 2026’da sabit %2 ödenecek. Bu sayede Fetico’nun genel sekreteri Antonio Pérez’in de belirttiği gibi, büyük mağazaların çalışanları sözleşme sonunda yılda en az 18.000 Euro maaş alıyor. Bizim hedefimiz buydu ve bunu başardık dedi.


Diyetler ve pazar ve tatil günlerinin azaltılması



Varılan anlaşmalardan bir diğeri de ödenek, tatil çantası (%29 artarak 450 Euro’ya) veya uzaktan çalışma (%40, 35 Euro) gibi maaş konseptlerinin artırılmasıdır.

Aynı şekilde çalışma günü ile ilgili olarak Pazar ve tatil günlerinde çalışma azaltılarak mevcut oranların %30’a düşürülmesine karar verilmiştir. Sonuç olarak bu, İspanya’da daha az Pazar ve tatil günleri çalışılan ‘perakende’ sektörünün anlaşması olacaktır.

Spesifik olarak, %50’si 15 açılışa kadar (iki Pazar günü eksik), %40 16 açılıştan 25’e, %30 25 açılıştan genel açılışa ve genel olarak 22 Pazar günü açılışa gidecek ve buna bir Cumartesi tatili eklenecektir. Pazar tatili ile.

Pérez, “Bu sektör, Pazar günlerinin çalışma süresinin ciddi şekilde azaltılmasında öncüdür ve bu aynı zamanda ülkenin çalışma sisteminin endemik hastalıklarından biri olan yarı zamanlı saatlerin artışını da teşvik eder.”


Kalıcı istihdamın iyileştirilmesi



Buna ek olarak, anlaşma aynı zamanda, tıbbi acil durumlarda onlara eşlik etmek üzere bakmakla yükümlü olunan kişilere veya 70 yaşın üzerindeki kişilere uzatılan sekiz saatlik bir iznin yanı sıra altı ücretsiz Cumartesi ve Pazar gününden dokuza ücretsiz artışla uzlaşmayı da geliştiriyor. yılda bir cumartesi.

Aynı şekilde, anlaşma eşitlik ve iş güvenliği veya cinsiyete dayalı şiddet mağduru kadınlarla ilgili hususlar içeriyor ve bu kişiler nakil durumunda 750 avroluk yardım alacak.

Buna karşılık sektörün evrim gözlemevi, önümüzdeki yıllarda %90 kalıcı istihdam taahhüdü ve sektörün ihtiyaçlarına uyum sağlamayı garanti edecek.

Sektörel tablo sözcüsü, “Bu anlaşma devlet niteliğinde olması, eşit değerde iş yapanları eşitlemesi, tarihi bir yükselişe işaret etmesi ve perakendede bizi referans olarak konumlandırması ile öne çıkıyor.”
 
Üst