Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

El Corte Inglés, iklim nötr olma yolunda ilerliyor ve sürdürülebilir teklifini güçlendiriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
El Corte Inglés’in sürdürülebilir teklifi, neredeyse yarısı kendi markalarından olmak üzere 122.000 referansa ulaşıyor. Şirketin taahhüdü, sürdürülebilir ürün çeşitliliğini yılda %5 artırmaktır.

Büyük merkezlerinin ve platformlarının %100’ü, toplam 140 işletmesi Sıfır Atık sertifikasına sahiptir. AENOR tarafından uygulanan ve onaylanan bu yönetim sistemi, üretilen tüm atığın en az %90’ının yönetildiğini ve geri kazanıldığını ve düzenli depolama sahasına atılmasını önlediğini göstermeyi başarmıştır.


5 Haziran 2023 Pazartesi: El Corte Inglés, sürdürülebilir teklifini ve çeşitli döngüsel ekonomi projelerini güçlendirerek iklim nötr olma yolunda ilerliyor. Böylece, tükettiği enerjinin neredeyse tamamı SIFIR emisyonu garanti ederek, 2017’den bu yana emisyonlarını şimdiden %60’tan fazla azalttı. Ayrıca şirketin sürdürülebilir teklifi, neredeyse yarısı kendi markalarının ürünleri olan 122.000 referansı aşıyor. El Corte Inglés, tüm büyük merkezlerini ve platformlarını, toplam 140 kuruluşu zaten onayladı.

Bunu yapmak için, geçtiğimiz Kasım ayında Yönetim Kurulu tarafından onaylanan şirketin Sürdürülebilirlik Politikasına dayanmaktadır. Bu Politika, Yönetim Kurulu, Yönetim organları, çalışanları, tedarikçileri, müşterileri ve diğer çıkar grupları tarafından sorumlu sosyal ve çevresel eylemlerin sürekli olarak teşvik edilmesine ve geliştirilmesine olanak sağlayan referans çerçevesini oluşturur ve amacı, faaliyetlerinin tüm yönlerinde sürdürülebilirliği teşvik etmektir. kurum kültürü, karşılıklı olarak, güven ve ortak değer oluşumuna katkıda bulunur.

Bu doğrultuda şirket, üç temel çevre ekseni üzerinde çalışmaktadır:

İklim nötrlüğü: Şirket, 2017’den bu yana emisyonlarını şimdiden %60’tan fazla azalttı ve tükettiği enerjinin neredeyse tamamında SIFIR emisyon garantisi var. Böylece 2050 öncesi net Sıfır geçiş planı çalışmalarına devam ediyor.

Sürdürülebilir teklif: El Corte Inglés şu anda müşterilerine moda, ev, teknoloji, eğlence ve yemek dahil olmak üzere 122.000’den fazla sürdürülebilir referans sunuyor. Bunların yaklaşık 60.000’i kendi markalarının ürünleridir. Şirket, tedarikçilerinin bu konuda kabul ettiği sertifikaları ve gerekli sürdürülebilirlik özelliklerini ilk elden öğrenebilmeleri için Sürdürülebilir Ürün Rehberi’ne sahiptir. El Corte Inglés’in taahhüdü, sürdürülebilir teklifini her yıl %5 artırmaktır.

Döngüsellik: Şirketin büyük merkezlerinin ve platformunun %100’ü, toplam 140 kuruluş olmak üzere AENOR Sıfır Atık sertifikasına sahiptir. Grubun küçük formatlı mağazalarının çoğu 2025 yılına kadar sertifikalandırılacak. AENOR tarafından uygulanan ve sertifikalandırılan yönetim sistemi, üretilen tüm atığın en az %90’ının yönetildiğini ve geri kazanıldığını ve çöplükte birikmekten kaçınıldığını göstermeyi başardı.

Tüm bu eylemler, El Corte Inglés’in toplum ve çevre ile bağ taahhüdünün yanı sıra vatandaşların endişeleriyle sürdürdüğü yakınlık ruhunun bir parçasıdır.
 
Üst