Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

El Corte Inglés satışlarındaki %5,4 artışla 480 milyon dolar kazandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
11 Haziran 2024 Salı 11:16

| 14:10'da güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

El Corte Inglés, salgının tüm sektörün gelir tablosunda bıraktığı yaraları kapattığını düşünebilir. Grup, son mali yılında (29 Şubat 2024'te kapandı), 2022'deki 870 milyon Euro'nun altında 480 milyon Euro net kar elde etti; ancak bunlar, o yıl, Mutua ile yapılan operasyon (bu sayede kuruluş, grubun %8'ini ve sigortanın %50,0'ını satın aldı).

Bu faktör hesaba katıldığında, perakende iş kolunun ve Seyahat ve Sigorta'nın gösterdiği güç sayesinde sürekli net kâr %73,7 artışla 359 milyon Euro'ya yükseldi; bu, şirketin son on beş yılda kaydettiği en iyi rakam. tüm tarihinin en iyi yılı.

Grubun stratejisi, tüketimdeki iyileşmenin de eklenmesiyle cirosunu yıl içinde %5,4 artırarak 16 milyar 333 milyon Euro'ya çıkardı. Bu hacmin büyük bir kısmı, 12 milyar 845 milyon Euro ile perakendeye tekabül ediyor; bu, bir önceki yıla göre %3,8'lik bir büyümeyi temsil ediyor ve moda ve güzellik gibi alanlarda çok olumlu bir gelişme gösteriyor.

Pandemi sırasında yaşanan zor anları artık geride bırakan şirket, “Bu olumlu evrim, eksiksiz ve çeşitlendirilmiş bir ticari teklifle müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçlayan kendi iş modeli sayesinde mümkün oldu” diyor. tüketim, grubun halihazırda tamamen toparlandığı 2 milyar 945 milyon avroluk tarihi kayıplara neden oldu.


El Corte Inglés'in mali gücü, grubun net mali borcundaki kayda değer düşüşe de yansıdı. Şu anda 2 milyar 59 milyon euro seviyesinde bulunuyor, bu da ebitda'nın 1,9 katı bir orana işaret ediyor ve şirket açısından son 16 yılın en düşük seviyesini temsil ediyor.

Ayrıca, işin iyi gelişimi ve geleceğe yönelik beklentileri, şirketin tarihinde ilk kez Standard & Poor's ve Fitch Ratings kuruluşları tarafından 'Yatırım Yapılabilir' notunu almasını sağladı. Grubun İspanya'daki önemi ve aynı zamanda liderlik ve marka gücü, iş ve kategori çeşitliliği (moda, güzellik, ev, yemek, eğlence ve eğlence, elektronik, seyahat, finans ve sigorta hizmetleri, enerji…) ; çok kanallı teklifi ve başlıca İspanyol ve Portekiz şehirlerindeki en iyi konumlarda bulunan benzersiz gayrimenkul varlıklarından oluşan bir portföy.


FAVÖK artışı



Çeşitli faaliyet alanlarındaki olumlu gelişme, El Corte Inglés'in FAVÖK'ünü önceki yıla göre %13,6 artışla 1.081 milyon Euro'ya yükseltmesine olanak tanıdı. Bu artış aynı zamanda artan kârlılık ve artan verimlilikten de etkilenmiş olup, bu da büyüme yolunun sağlamlaştırılmasına olanak sağlamıştır.

Bölge bazında perakendede FAVÖK %11,2 artışla 840 milyon avroyu aşarken, Seyahat'te ise %84,5 artışla neredeyse 93 milyon avroya ulaştı. «Moda alanının güçlü konumu, ulusal ve uluslararası markaların geniş varlığı ve El Corte Inglés'in kendi markalarının koleksiyonları ile öne çıkıyor ve bu da şirketi sektörde önerilerle trendleri belirleme yeteneğine sahip bir referans haline getiriyor. ve müşterilerimiz tarafından çok iyi karşılanan yenilikçi ve çekici tasarımlar” diye belirtiyor şirket.

El Corte Inglés Süpermarketleri, Hipercor, Supercor, Sánchez Romero, Gourmet Club ve çeşitli restoran formatlarını içeren yiyecek ve konaklama alanı da güçlü bir büyüme kaydetti. Grup yaptığı açıklamada, “Ticari tekliflerin çeşitliliği ve yenilikçi ürünlerin sürekli olarak dahil edilmesi, şirketin bu pazar segmentindeki konumunu güçlendirdi” dedi. “Aynı şekilde ev, kültür ve eğlence alanları da sürdürülebilir büyümeyle birlikte iyi bir performans sergiledi” diye ekliyorlar.

Viajes El Corte Inglés ise bir önceki yıla göre %12,6 artışla 3 milyar 306 milyon Euro'luk küresel gelir hacmine ulaştı ve bu da onu pazardaki sağlam konumuyla sektör lideri olarak pekiştiriyor. Viajes El Corte Inglés, 700'den fazla kendi şubesiyle tarihinin en iyi sonuçlarına ulaşırken, çok kanallı teklifinde ve hem tatil hem de iş amaçlı geniş ürün yelpazesinde istikrarlı bir ilerleme kaydetti.

Çevrimiçi satışlarla ilgili olarak, Grubun çok kanallı deneyimi ve sağlam konumu, web sitelerine ve uygulamalarına yapılan 900 milyondan fazla ziyaret ve 17 milyondan fazla siparişle (geçen yıla göre %8,5 daha fazla) güçlendi.

Finansal işletmeler ise kendi sektörlerinde referans şirketler olarak kendilerini konsolide ederek müşterilere sunulan ürün yelpazesini güçlendiriyor. Financiera El Corte Inglés, yeni Mastercard kartıyla üç milyonu aşkın müşteriyi aştı. Sigorta, poliçe sayısında %16 artışla tarihinin en iyi yılını kapattı.


Yapılan yatırımlar



2023 mali yılı boyunca, hem teknoloji hem de ürün, yeni hizmetlerin geliştirilmesi ve 25 El Corte Inglés tesisinin yenilenmesine yönelik yatırım hacmi arttı.

Bu anlamda Bilbao, A Coruña, Málaga veya Pozuelo'daki (Madrid) merkezlerin tamamen yeniden düzenlenmesi, çeşitli süpermarketler ve çeşitli kuruluşlardaki yeni Gurme Kulübü alanları öne çıkıyor. Tüm bu iyileştirme eylemleri ve devam etmekte olan diğer eylemler (Madrid'de Preciados veya Cádiz'de Jerez), aynı zamanda şirketin yerel çevreye olan ilgisini de göstermektedir.

Tüm bu eylemlere ek olarak, Madrid'in kalbinde yer alan ve başka bir El Corte Inglés kuruluşuna bağlı simgesel bir mülk olan Puerta del Sol 10 binası da yıl içinde satın alındı.





Yorum





Hata bildir
 
Üst