Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Elektriğin fiyatı bu Pazar yedi saat sıfır avrodan %20 düşecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Toptancı piyasasına bağlı düzenlemeye tabi tarifeli müşteriler için ortalama elektrik fiyatı, 2 Temmuz Pazar günü bu Cumartesi gününe göre yüzde 19,99 düşerek megavat saat (MWh) başına 48,28 Euro’ya düşecek ve yedi saat sıfır Euro olacak.


Temmuz ayı, bir aydan uzun bir süredir en düşük fiyatlarla başladı, 21 Mayıs’ta elektriğe megavat saat başına 31,52 avro ödendi, Pazar günkü düşüşten önce Cumartesi günü fiyat megavat saat başına 60,34 avro olarak gerçekleşti.

Zaman aralıklarına göre, megavat saat başına 0 avro olan minimum fiyat, elektriğin ödenmeyeceği saat 9:00 ile 13:00 ve 15:00 ile 18:00 arasında kaydedilecek, maksimum ise 22:00 – 23:00 saatleri arasında megavat saat başına 130 euro fiyat verilecek.

Haziran ayında elektrik ‘havuzunun’ ortalaması, geçen yılın aynı ayında işaret ettiği megavat saat başına 169,63 avroya kıyasla megavat saat başına 93 avro olarak gerçekleşti.

‘Havuz’un bu ortalama fiyatına, önlemden yararlanan tüketiciler, düzenlenmiş tarife (PVPC) tüketicileri veya içinde olmasına rağmen gaz şirketlerine ödenmesi gereken tazminat eklenecektir. serbest piyasa , endeksli bir orana sahip, ancak bu yine 27 Şubat’tan bu yana tekrarlanan bir durum olan megavat saat başına 0 avro.

İspanya ve Portekiz’in Avrupa Komisyonu ile vardığı anlaşmanın ardından sözde ‘İberya istisnası’ 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Böylece bu yılın sonuna kadar yedi ay uzatılmış olup, söz konusu çerçevenin de uzatılması halinde daha uzun süre uzatılabileceği de göz ardı edilmemiştir.

Spesifik olarak, anlaşma yalnızca halihazırda uygulanan İber istisnasının bir uzantısını temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda buna uyum sağlamak için şimdiye kadar ayda beş avro artan ve şimdi daha yumuşak olacak olan fiyat referansı gibi bazı ayarlamaları da içeriyor.

Orijinal anlaşmada, gaz için yukarıda bahsedilen referans fiyatın megavat saat başına ortalama değeri 48,8 avroydu: altı ay boyunca megavat saat başına 40 avroydu ve daha sonra her ay megavat saat başına 5 avro arttı. Şimdi, geçen Nisan ayından bu yana megavat saat başına 1,1 avro artacak ve megavat saat başına 65 avro ile sonuçlanacak.

Halihazırda doğal gaz fiyatının uygulama için belirlenen eşiklerin altına düşmesi nedeniyle mekanizmanın Şubat ayının sonundan bu yana toptancı hallerindeki marjinal eşleştirme süreçlerine herhangi bir etkisi olmamıştır, ancak gerekirse uzatma izin verecektir. doğal gazın gelişimine çok bağlı olmayan makul bir fiyatı koruyun.
 
Üst