Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Elektrik fiyatı bu Cumartesi %22 düşerek 78,78 avroya düştü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Toptan satış piyasasına bağlı düzenlemeye tabi tarifeli müşteriler için ortalama elektrik fiyatı, bu Cuma gününe göre bu Cumartesi yüzde 21,9 düşerek megavat saat (MWh) başına 78,78 Euro’ya düşecek.

Zaman dilimleri için, saat 16:00 ile 17:00 arasında megavat saat başına minimum 4,16 Euro fiyat verilecektir. Buna ek olarak, fiyatın megavat saat başına 10 Euro’nun altında olacağı 15:00 – 18:00 saatleri arasında günün üç saati olacaktır. Gün için maksimum fiyat, 20:00 ile 21:00 saatleri arasında megavat saat başına 129,27 Euro olacaktır.


‘Havuz’un bu ortalama fiyatına, önlemden yararlanan tüketiciler, düzenlenmiş tarife (PVPC) tüketicileri veya içinde olmasına rağmen gaz şirketlerine ödenmesi gereken tazminat eklenecektir. serbest piyasa , endeksli bir orana sahip, ancak bu Cumartesi için yine 27 Şubat’tan beri tekrarlanan bir durum olan megavat saat başına 0 avro olacak.

Nisan ayında şu ana kadar ortalama elektrik fiyatı megavat saat başına 68 Euro’nun biraz üzerinde, geçen yılın aynı ayında kaydedilen megavat saat başına 191 Euro’dan neredeyse üç kat daha düşük.

İspanya ve Portekiz’in Avrupa Komisyonu ile vardığı anlaşmanın ardından sözde ‘İberya istisnası’ 31 Aralık’a kadar uzatıldı.

Böylece bu yılın sonuna kadar yedi ay uzatılmış olup, söz konusu çerçevenin de uzatılması halinde daha uzun süre uzatılabileceği de göz ardı edilmemiştir.

Spesifik olarak, anlaşma yalnızca halihazırda uygulanan İber istisnasının bir uzantısını temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda buna uyum sağlamak için şimdiye kadar ayda beş avro artan ve şimdi daha yumuşak olacak olan fiyat referansı gibi bazı ayarlamaları da içeriyor.

Orijinal anlaşmada, gaz için yukarıda bahsedilen referans fiyatın megavat saat başına ortalama değeri 48,8 avroydu: altı ay boyunca megavat saat başına 40 avroydu ve daha sonra her ay megavat saat başına 5 avro arttı. Şimdi, Nisan ayından itibaren megavat saat başına 1,1 Euro artarak 65 Euro/MW olarak sonuçlanacak. Nisan ayının bu ayı için limit, megavat saat başına 56,1 avro olarak belirlendi.

Halihazırda doğal gaz fiyatının uygulama için belirlenen eşiklerin altına düşmesi nedeniyle mekanizmanın Şubat ayının sonundan bu yana toptancı hallerindeki marjinal eşleştirme süreçlerine herhangi bir etkisi olmamıştır, ancak gerekirse uzatma izin verecektir. doğal gazın gelişimine çok bağlı olmayan makul bir fiyatı koruyun.
 
Üst