Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Elektrik fiyatı bu Cumartesi %4 artarak 86,62 Euro/MWh oldu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Toptan satış piyasasına bağlı düzenlemeye tabi tarifeli müşteriler için ortalama elektrik fiyatı bu Cumartesi, bu Cuma gününe göre %4,10 artarak megavat saat (MWh) başına 86,62 Euro’ya kadar yükselecek.

Müzayedede, ‘havuz’ olarak adlandırılan toptancı pazarındaki ortalama ışık fiyatı bu Cumartesi için 86,62 avro/MWh olarak belirlenecek ve saat 16:00 ile 17:00 arasında kaydedilecek. günün en düşük fiyatı 10 euro/MWh ile, maksimum fiyat ise 140,21 euro/MWh ile 20:00-21:00 saatleri arasında verilecek.


Tedbirden yararlanan tüketiciler, düzenlenmiş tarife (PVPC) tüketicileri veya serbest piyasada olmasına rağmen endeksli orana sahip olanlar tarafından ödenmesi gereken bu havuz fiyatına gaz şirketlerine yönelik tazminat eklenecektir. ancak bu Cumartesi için yine 27 Şubat’tan beri tekrarlanan bir durum olan 0 euro/MWh olacak.

İber istisnası


İber istisnası, İspanya ve Portekiz’in Avrupa Komisyonu ile vardığı anlaşmanın ardından 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Böylece bu yılın sonuna kadar yedi ay uzatılmış olup, söz konusu çerçevenin de uzatılması halinde daha uzun süre uzatılabileceği de göz ardı edilmemiştir.

Spesifik olarak, anlaşma yalnızca halihazırda uygulanan İber istisnasının bir uzantısını temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda buna uyum sağlamak için şimdiye kadar ayda beş avro artan ve şimdi daha yumuşak olacak olan fiyat referansı gibi bazı ayarlamaları da içeriyor.

Orijinal anlaşmada, gaz için yukarıda belirtilen referans fiyatın ortalama değeri 48,8 Euro/MWh idi: altı ay boyunca 40 Euro/MWh idi ve sonrasında her ay 5 Euro/MWh arttı. Şimdi, nisan ayına göre 1,1 euro/MWh artarak 65 euro/MW ile sonuçlanacak.

Halihazırda doğal gaz fiyatının uygulama için belirlenen eşiklerin altına düşmesi nedeniyle mekanizmanın Şubat ayının sonundan bu yana toptancı hallerindeki marjinal eşleştirme süreçlerine herhangi bir etkisi olmamıştır, ancak gerekirse uzatma izin verecektir. doğal gazın gelişimine çok bağlı olmayan makul bir fiyatı koruyun.
 
Üst