Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Elektrik fiyatı bugün bir yıl önce görülmeyen seviyelere düştü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bugün, ayın son Pazar günü ve yeni yaz saatinin ilk Pazar günü (geçen şafakta saatin ilerlemesinden sonra), özellikle düzenlemeye tabi piyasadakiler olmak üzere tüketiciler için iyi bir haber getiriyor: Elektrik üretim maliyeti 12 ile 12 arasında ücretsiz olacak. öğlen ve 18:00 Bir yıldan fazla bir süredir görülmediği için minimum fiyatla altı saat.


Toptan satış piyasasına bağlı düzenlemeye tabi tarifeli müşteriler için ortalama elektrik fiyatı, bu Pazar boyunca megavat saat başına (MWh) 28,48 Euro’ya düşecek ve bu, bu Cumartesi 39,04 Euro/MWh’ye kıyasla %27,05’lik bir düşüşe karşılık geliyor.

Açık artırmada, toptancı pazarında (‘havuz’ olarak adlandırılan) ortalama ışık fiyatı 28,48 avro/MWh olacak. 0 Euro/MWh olan minimum fiyat 12:00-18:00 saatleri arasında, maksimum fiyat ise 21:00-22:00 saatleri arasında kaydedilecek ve 104,63 Euro/MWh olacaktır.

İspanyol elektrik sistemindeki bu alışılmadık olgunun açıklaması, bu hafta sonu Yarımada’nın büyük bir bölümünü vuran şiddetli rüzgarların hareket ettirdiği yenilenebilir enerji santrallerinden, özellikle rüzgar santrallerinden bu Pazar günü gelecek olan güçlü ışık üretiminde yatıyor. yanı sıra fotovoltaik güneş panellerini de etkinleştiren açık gökyüzü. Bu Cumartesi, özellikle elektrik maliyetinde düşüşe neden olan değirmenler ve levhalar nedeniyle elektrik karışımının %60’ı yeşil oldu.

Bu havuz fiyatına, önlemden yararlanan tüketiciler, düzenlenmiş tarife (PVPC) tüketicileri veya serbest piyasada olmasına rağmen endeksli bir orana sahip olanlar tarafından ödenmesi gereken gaz şirketlerine yönelik tazminat eklenir. bu Pazar için 0 euro/MWh olacak.

26 Mart’a kadar birikmiş aylık ortalama elektrik fiyatı 94,11 avro/MWh, yani Şubat ayında aynı dönemde 132,57 avro/MWh olandan yaklaşık 38,46 avro daha az.

15 Haziran’da yürürlüğe giren ‘İber mekanizması’, elektrik üretimi için gaz fiyatını on iki aylık bir süre için MWh başına ortalama 48,8 avro ile sınırlandırıyor ve böylece enerji fiyatlarının daha fazla olduğu bir dönemi önümüzdeki kışı kapsıyor. masraflı. Spesifik olarak, ‘İberya istisnası’, elektrik üretimi için doğal gazın ilk altı ayda 40 Euro/MWh’lik bir fiyattan ve ardından önlemin sonuna kadar aylık beş Euro/MWh’lik bir fiyat artışı için bir yol belirliyor. Bu ay boyunca fiyat 55 Euro/MWh olacak.
 
Üst