Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Elektrikli otomobile yönelik PERTE halihazırda 7,5 milyar değerinde 139 uygulamaya ulaştı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Elektrikli ve Bağlantılı Aracın İyileştirilmesi ve Ekonomik Dönüşümüne Yönelik Stratejik Projenin (Perte VEC II) ikinci çağrısına şu ana kadar 139 başvuru geldi ve iki yardım hattında yer alan toplam 260 proje, seferberliği de içeriyor. Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanlığı tarafından bu Cuma günü güncellenen son verilere göre 7,5 milyar avroyu aştı.


Sektörün bakan vekili Héctor Gómez, Hükümetin Perte VEC II için ikinci çağrıyı değerlendirdiğini ve “mevcut iki hatta tahsis edilen kaynakları %100 tüketeceklerine” “kesinlikle ikna olduklarını” vurguladı. bu çağrıda hem batarya alanında hem de bireysel projelerde.

Spesifik olarak 30 şirket, toplamda 5 milyar 009 milyon avroluk bir bütçeyi harekete geçirecek 41 proje aracılığıyla batarya hattı için yardım talep etti.

İspanya, Geçici Kriz ve Geçiş Çerçevesi çerçevesinde Komisyon’a, endüstriyel elektrikli ve bağlantılı araçlar zinciri için pil üretimini desteklemeye yönelik 550 milyonu sübvansiyon şeklinde olmak üzere 837 milyon avroluk bir rejim bildirdi. ve 287, ödünç.


Ford’a yardım



Sanayi Bakanlığı, Ford’a 37,6 milyon euro ve Basquevolt’a 14,7 milyon euro bedelle ihale edilen ikinci çağrının akü hattı için geçici olarak onaylanan başvuruların yer aldığı ilk listeyi bu perşembe günü yayınladı.

Bireysel projelere yönelik hatta şu ana kadar 109 firma katıldı ve toplam 2 milyar 580 milyon avroluk bütçeyi harekete geçirecek 219 proje için yardım talebinde bulundu.

Bu ikinci hat için 344 milyonu sübvansiyon, 215 milyonu kredi olmak üzere 559 milyon euro çağrıldı.

Perte VEC’nin bu ikinci aşamasına 1 milyar 396 milyon avro bağış yapıldı ve projelerin sunulması için son tarih 15 Eylül’de sona eriyor.

Bakan, basit mutabakatla yani varış sırasına göre çözümlenen yardımların en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ekibinin elinden gelen her şeyi yaptığını vurguladı.
 
Üst