Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Elon Musk, trans mevzuatı nedeniyle SpaceX ve X'in genel merkezlerini taşıyacağını duyurdu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
17 Temmuz 2024 Çarşamba 08:28





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Moğol Elon Musk bu Salı günü yaptığı açıklamada, reşit olmayan bir kişi transseksüel olarak tanımlandığında okul bölgelerinin öğretmenlerin öğretmenlere bildirimde bulunmasını zorunlu kılmasını yasaklayan eyaletin yeni cinsiyet kimliği yasasını protesto etmek için iki şirketinin genel merkezini Kaliforniya'dan Teksas'a taşıyacağını duyurdu.

Roket şirketi SpaceX'in genel merkezinin Starbase'e, sosyal ağ X'in merkezinin ise Austin'e değişeceğini bildirirken, “Bu, bardağı taşıran son damla oldu” dedi, “bu ve ondan önceki birçok yasa nedeniyle, hem ailelere hem de şirketlere saldırıyor.

Musk, Kaliforniya Valisi Gavin Newson'un “ebeveyn haklarının büyük ölçüde yok edilmesine ve çocukları kalıcı zarar riskine sokan” bir yasa tasarısını imzaladığına dair güvence verdi. “Yaklaşık bir yıl önce Newson'a bu tür yasaların aileleri ve işletmeleri çocuklarını korumak için Kaliforniya'yı terk etmeye zorlayacağını açıkça belirttim” diye ekledi.

Geçen hafta Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı destekleyen milyarder, işlettiği işletmelerin çoğunu Cumhuriyetçilerin kalesi olan Teksas'a taşıdı. Ayrıca 2021 yılında ikametgahını, devletin kişisel gelir vergisinin olmadığı bu eyalete değiştirdi. Buna karşılık Kaliforniya tarihsel olarak Demokrat bir ülkeydi.


Kaliforniya bu hafta, hoşgörülü olmayan ailelerle yaşayan LGBT öğrencileri korumak amacıyla, okul personelinin bir öğrencinin cinsiyet kimliğini veya cinsel yönelimini reşit olmayan kişinin izni olmadan başka birine açıklamasını gerektiren okul kurallarını yasaklayan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk eyalet oldu. .





Yorum





Hata bildir
 
Üst