Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Enflasyon, 2018’den bu yana zengin sayısında ilk düşüşe neden oldu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Zenginler de orta ve düşük gelirlilere göre çok daha az da olsa ağlıyor. 2022 yılında vatandaşların satın alma gücünü önemli ölçüde azaltan enflasyonist ortam, dünyadaki zenginlerin sayısının %3,3 oranında azalmasına ve bir milyon doların üzerinde varlığa sahip toplam 21,7 milyon kişiye denk gelmesine neden oldu. Servetinin değeri de %3,6 daha düşük, 83 trilyon dolara geriledi.


Bu, analizinde mutat mesken, koleksiyon varlıkları ve tüketim malları hariç bir milyondan fazla varlık ve varlığa sahip kişileri dikkate alan en son Capgemini Dünya Servet Raporu’na yansıtılmıştır. Düşüş, zengin sayısının bir önceki yıla göre sadece 100.000 kişi düştüğü 2018’den bu yana ilk kez oldu. Diğer bir deyişle, 2013’ten bu yana en büyük milyoner sayısındaki düşüş gibi, son on yılın en keskin düşüşü olduğu söylenebilir.

Bu küresel senaryoda İspanya, milyonerlerin servet değerinde %4,5’lik bir düşüşle daha zayıf bir görünüm sergileyen ülke oldu. Spesifik olarak, 719.000 milyon dolardan 687.000 milyona çıktı ve 237.400 yüksek net varlığa sahip kişiye dağıtıldı. Bu rakam aynı zamanda 2021 yılına göre %3,7 oranında dünya ortalamasının üzerinde bir düşüş anlamına geliyor.

Buna rağmen ülke, bir önceki yıl kaydettiği analiz edilen 25 pazar arasında 15. sıradaki yerini koruyor.

Raporu hazırlamak için danışılan yöneticilere göre, dünya servetindeki düşüşün ana nedenlerinden biri, özellikle TÜFE’nin %10,6’lık zirveye ulaştıktan sonra yılı %9,2’de kapattığı avro bölgesindeki enflasyonist ortamdı. Ekimde. Satın alma gücündeki düşüş, özellikle düşük ve orta gelirli olmak üzere tüm sakinler için belirgindi.

Bununla birlikte, hem en riskli hem de en muhafazakar varlık sınıflarının kesinlikle tüm varlık sınıflarının negatif kapattığı bir yılda, yüksek net varlığa sahip bireyler – daha çok yatırım yoluyla paralarını çeşitlendirmeye alışkın – bu şekilde zarar gördü.

Capgemini raporu ayrıca, Ukrayna’da savaşın patlak vermesinin yarattığı makroekonomik belirsizlikten kaynaklanan varlık kaybının nedeni olarak konut piyasasındaki düşüşe de işaret ediyor. Bu nedenle, servetteki en büyük düşüşün (% -7,4) çatışmanın etkilerinden daha fazla korunan ABD’den gelmesi, ardından Avrupa (% -3,2) ve Asya-Pasifik bölgesinin ( -2,7) gelmesi şaşırtıcı. %).

Bu nedenle, birinci dünya gücündeki miras kaybının, finansal varlıkların değerindeki düşüşten kaynaklandığı öngörülebilir. Kesin olarak Bloomberg, borsaya kote şirketlerdeki hisselerinin değerine göre günlük bir sınıflandırma olan ve yine Tesla’nın CEO’su Elon Musk tarafından yönetilen milyonerler endeksini güncelledi.

Musk böylelikle sıralamada birinciliği, LVMH grubunun hisselerinin dün yaşadığı %2,6’dan fazla keskin düşüşün ardından ikinci sıraya gerileyen Fransız iş adamı Bernard Arnault’dan kaptı.

Bu sıralamaya göre Elon Musk’a atfedilen servet, 2023’te son seansta 1.980 milyon dolar (1.853 milyon euro) ve şu ana kadar 55.000 milyon doları (51.474 milyon euro) artırarak 192.000 milyon dolara ulaşacak.

Bernard Arnault’nun durumunda, tahmini serveti son gün 5.250 milyon dolar (4.913 milyon euro) düşüşle 187.000 milyon dolar (175.012 milyon euro) civarında olacaktı, ancak 24.000 milyon dolardan (22.461 milyon dolar) fazla bir artış olacaktı. milyon euro) bu yıl şimdiye kadar.
 
Üst