Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Enflasyon döneminde bir ev satmanın artıları ve eksileri

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
14 Temmuz 2023 Cuma 07:40








olman gerek kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • twitter






  • LinkedIn






  • Telgraf

Şu anda enflasyon istikrarına doğru bir eğilim var. Bu, emlak piyasasının bazı belirsizlik anları yaşadığı anlamına gelmez. Yine de fiyatlar yükseliyor, bu yüzden şu anda satış yapmak kötü bir fikir değil. Sorun şu ki, faiz oranları daha yüksek olduğu için kredilere daha erişilemez ve piyasada çok fazla alıcı yok. Bir ev satışını değerlendirirken olumlu ve olumsuz pek çok noktanın olduğu açıklığa kavuşturulmalıdır. Satış aciliyetinize bağlı olarak, operasyona devam etmenin iyi veya kötü bir fikir olup olmadığını bileceksiniz.


Lehine



Ev fiyatları yavaş da olsa artıyor. Bu sırada satmaya karar verirseniz, her durumda ekonomik bir getiri elde edersiniz. Evi şimdi veya belirsiz bir süre içinde satmak arasındaki farkı yaratan, talep ettiğiniz miktar olacaktır. Mümkün olan en gerçekçi tahmini yapmak için piyasa fiyatının ne olduğunu bilmeniz gerekir. Bu adımdan sonra ne kadar isteyeceğinizi değerlendirebileceksiniz. Evin durumu, çiftliğin koşulları ve bulunduğu mahalle, olumlu olmaları durumunda fiyatı yükseltmenizi ve daha iyi bir getiri elde etmenizi sağlayacak faktörlerden bazılarıdır.

Evde herhangi bir tadilat yapmanız gerekmiyorsa, onu mükemmel bir şekilde koruduğunuz ve güncellediğiniz için, potansiyel alıcılar için onu çok çekici hale getireceksiniz. Yalnızca onarımlara yatırılması gereken para nedeniyle değil, aynı zamanda taşınmaya hazır olduğu ve ilk andan itibaren keyfini çıkarabileceği için. Evin bakımını iyi yapmak, alıcıyı evin takdirinin fazlasıyla haklı olduğuna ikna eder.

Gayrimenkul yatırımı bir sığınak değeri olarak kabul edilir, yani genel olarak satıldığında bize her zaman fayda sağlayacak bir varlıktır. Piyasalar daha iyi veya daha kötü durumda olacak, ancak tuğla her zaman karlı olacaktır.

Mülkün belirli bir konumu şu anda anahtar olabilir. Pandemi nedeniyle uzaktan çalışmanın artması, binlerce çalışanın gözlerden uzak, doğa ve huzurla iç içe bir yerde ev almayı tercih etmesine neden oldu. Kırsal bir ortamda bir eve sahip olmak da onu oldukça istenen bir hedef haline getiriyor.


Aykırı



Yaşadığımız bu enflasyon dönemi, konut alımını olduğu kadar tüketimi de sınırlıyor. Hala çok fazla ödeme gücü talebi olmasına ve belirli alanlarda mevcut arzdan daha fazla potansiyel alıcı olmasına rağmen, mal sahibi olmak isteyenlerin çoğu ipotek almakta zorlanıyor.

Diğer bir dezavantaj ise, zaten paraya ihtiyacınız olduğu için evden ayrılmak zorunda kalıyorsanız, özellikle talep ettiğiniz fiyat göz önüne alındığında bunun biraz zaman alabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Miktar ne kadar düşük olursa, sizin için o kadar kolay olur ve bunun tersi de geçerlidir. Sahip olduğunuz zaman miktarında, piyasayı incelemek ve evinize mümkün olduğunca yakından değer vermek için bir dakikanızı ayırmaya çalışın. Kar marjı oldukça yetersiz olacağından bu hız aleyhinize işler.

Alıcıları çekmek ve hızlı bir şekilde satmak için bakımlı bir eviniz olmalıdır. Reform yapmanız gerekiyorsa, fiyatı etkileyemeyeceğiniz para yatırmanız gerekecek ve değerli zamanınızı kaybedeceksiniz.

Sizi etkileyen ve artık size bağlı olmayan diğer hususlar, binanın veya çiftliğin durumu ve mülkün bulunduğu mahalle veya alandır. İsteyebileceğiniz fiyatta belirleyicidirler. Marjinal veya sorunlu mahallelerdeki bakımsız tesislerin bulunduğu yerleşim yerleri evinizin değerini düşürür ve yatırımcılar veya orada yaşamak isteyenler için ilgi çekici değildir.

Her halükarda, bu zamanda bir mülk satmak, dar da olsa size fayda sağlamalıdır. En doğru olan, enflasyonun düşmesini, son yıllarda salgın ya da Ukrayna’daki savaş gibi farklı olumsuz olayların yarattığı krizin yatışmasını ve emlak piyasasının yeniden canlanmasını beklemektir.





hata bildir
 
Üst