Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Enflasyon düşüş yolunu izleyerek Avro Bölgesi’nde %5,5’e düşüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Euro Bölgesi’nde enflasyon düşmeye devam ediyor. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından bu Cuma günü yayınlanan ön verilere göre, Mayıs ayındaki iyi verilerin ardından, onda dokuz düşerek %6,1’e düştüğünde, Haziran ayında fiyatlar daha da düşerek %5,5 olarak gerçekleşti. İspanya, fiyatların en düşük olduğu (%1,6) euro ülkelerinden biri olmaya devam ediyor.


Bir önceki aya göre kaydedilen %1,8’lik artışa kıyasla %5,6 oranında düşen enerji fiyatlarının düşük olması, fiyatlardaki bu düşüşe en çok katkı sağlayan unsurlardan biri olmaya devam ediyor. Gıda, alkol ve tütün de %0,8 azalarak %11,7, sanayi malları (%5,5) oldu. Sadece hizmetlerin maliyeti onda dört oranında artarak %5,4’e çıktı.

Haziran ayında İspanya, %1’lik oranla Lüksemburg’un arkasında ve %1,6’lık enflasyon kaydeden Belçika ile aynı seviyede, enflasyonun en düşük olduğu ülkeler arasında yerini korudu. Madalyonun diğer tarafında ise fiyatların %11,3’e fırlayarak Slovakya, %9 ile İrlanda ve %8,3 ile Hırvatistan yer alıyor.

Enerji ve gıda fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon Haziran’da %5,4 ile Mayıs ayına göre onda bir oranında arttı. Bu veriler, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) çekirdek enflasyonun “beklenenden daha kalıcı” olduğuna işaret eden analizlerini doğruluyor. Avrupa kurumu, fiyatları %2’nin altına indirme hedefine ulaşma taahhüdünü sürdürüyor ve oran artışlarının bunu başarmak için “en iyi araç” olduğuna işaret ediyor.
 
Üst