Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Erdal Eren’in Mis-C hastalığından vefatında ihmal savı

Leila

Global Mod
Global Mod
Mersin’de ortaokul öğrencisi Erdal Eren Kömürcü (13), corona geçirdikten daha sonra çocuklarda az olarak görülen MİS-C hastalığına yakalanıp ömrünü kaybetti. Ateş, karın ağrısı ve döküntü üzere belirtilerle ortaya çıkan hastalıkla ilgili Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine gdolayılen Erdal Eren’e en evvel alerji, ikinci gittiklerinde boğaz enfeksiyonu, üçüncü müracaatlarında ise MİS-C hastalığı teşhis konulduğunu belirten ailesi, sıhhat işçisi hakkında ihmal argümanıyla Cumhuriyet Savcılığı’na cürüm duyurusunda bulundu.

Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Erdal Eren Kömürcü, 4 Ocak’ta meskene geldiğinde göğsünde kaşıntı ve kızarıklık olduğunu söylemiş oldu. Bunun üzerine Nazım Kömürcü (47) oğlunu Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine götürdü. Ateşi de yükselen Erdal Ereni muayene eden hekimler, argümana göre alerjisi var diyerek alerji ilacı verip taburcu etti.

Meskene gelen Erdal Erenin gün boyunca ateşinin düşmediğini ve durumunun giderek berbata gittiğini fark eden Nazım Kömürcü, bir gün daha sonra oğlunu bir daha tıpkı hastaneye götürdü. Erdal Eren, bu defa acil serviste yapılan analizlerin akabinde, boğaz enfeksiyonu var denilerek antibiyotik ve ağrı kesici ilaçların olduğu reçete yazılıp konuta gönderdi.

Durumu her geçen dakika daha da berbatlaşan Erdal Eren, bir gün daha sonra yine birebir hastaneye gdolayıldü. Erdal Eren’in 45 gün evvel corona geçirdiği, bu yüzden de çocuklarda ender olarak görülen MİS-C hastalığına yakalandığı saptandı.

Erdal Eren, ağır bakımda yer olmadığı için çabucak 112 takımlarınca Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. Burada tedaviye alınan Erdal Eren Kömürcü, 12 Ocak’ta hayatını kaybetti.


SAVCILIĞA KABAHAT DUYURUSUNDA BULUNDU

Oğlunun akabinde 2 aydır gözyaşı döken baba Nazım Kömürcü, MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde vazifeli sıhhat işçisi hakkında ihmal teziyle Cumhuriyet Savcılığı’na kabahat duyurusunda bulundu.

Oğlunun ihmal kurbanı olduğunu savunan Nazım Kömürcü,

“Oğlum okuldan meskene geldiğinde bedeninde kızarıklık olduğunu söylemiş oldu. Çabucak hastaneye götürdüm. hiç bir analiz yapmadan alerji ilacı verip gönderdi. Gece oğlum ateşlenince apar topar tekrar götürdüm.

Bu sefer de antibiyotik ve ağrı kesici yazdılar. İlaçları kullanan oğlumun durumu daha da berbatlaştı. Bir kere daha götürdüm hastaneye bu sefer yatırdılar. Oğlumun durumu daha da berbata gitmeye başladı. Çabucak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk ettiler.

Oraya gittiğimizde tabipler oğlumun durumunu görür görmez şaşırdı. Bu kadar berbat hasta beklemediklerini söylemiş olduler. Orada tedavi başladı lakin kurtaramadık. hiç bir hastalığı olmayan oğlum gözümüzün önünde gün gün eriyerek öldü. Birinci gün oğluma bir analiz yapsalardı, ilgilenselerdi tahminen yaşayacaktı. İhmali olan herkesten şikayetçiyim” dedi.

‘BAŞKA EREN’LER ÖLMESİN’

Anne Sevim Kömürcü (44) de Çok başarılı, okulda daima takdir alan, epey sevilen bir öğrenciydi. 2 aydır onsuz günler geçmiyor. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum. Benim canım yandı, diğer canlar yanmasın, öbür Eren’ler ölmesin diye konuştu.

HASTAniçin AÇIKLAMA

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise yüksek ateş, eklem ağrısı ve kızarıklık şikayetiyle gelen hastaya gerekli müdahalenin yapıldığını, durumun aciliyeti niçiniyle Gaziantep’e sevk edildiğini ve orada hayatını yitirdiğini bildirdi.

MIS-C HASTALIĞI NEDİR?

Multisistem Inflamatuar Sendromu-Çocuk (MIS-C) hastalığı koronavirüs enfeksiyonu geçirdikten 4-6 hafta daha sonra çocuklarda virüsün bağışıklık sistemini tetiklemesiyle ortaya çıkar. Bariz biçimde yüksek ateş, biroldukça organda işlev bozuklukları ve yüksek inflamasyon markerları ile seyreder. Bu çocuklarda yüksek ateş, şiddetli karın ağrısı, boğaz ağrısı, kusma, ishal, baş ağrısı, besbelli biçimde yorgunluk, halsizlik, şuurda bozulma görülür. (DHA)

FOTOĞRAFLI

DHA-Genel – Türkiye-Mersin / Merkez – Soner AYDIN
2022-03-09 10:55:24

Okumaya devam et...
 
Üst