Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Escrivá, CSIF'in baskısından sonra 2024 maaş artışını duyurdu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Dijital Dönüşüm ve Kamu Hizmeti Bakanı José Luis Escrivá, kamu çalışanlarının 2024 maaş artışını açıkladı. Bu haber, Bağımsız Sendikalar ve Devlet Memurları Merkezi'nin (CSIF) 11 Mart Salı günü Hükümete talep ettikleri tedbiri uygulaması için baskı yapmak amacıyla seferberliklerin başlayacağı yönündeki uyarısının ardından geldi.


Escrivá'nın açıkladığı gibi bu artış, şu anda parlamentoda görüşülmekte olan kriz karşıtı tedbirlere ilişkin Kraliyet Kanun Hükmünde Kararname'ye dahil edilecek. Bu, CSIF'in açıkladığı gibi yetkililerin artışı “aylar geç” göreceği anlamına geliyor. Ayrıca, “2025 yılındaki (TÜFE'ye bağlı) yüzde 0,5'lik ek artışın Genel Devlet İdaresi'nde henüz uygulanmadığını” kınadılar.

Bu nedenle CC.OO ve UGT ile imzalanan maaş anlaşmasının “satın alma gücünde yüzde 6'lık bir kayıp” yaşandığını düşündükleri için “kötü bir anlaşma” olmakla kalmayıp, “bu anlaşmanın” kötü bir anlaşma olduğunu da eleştiriyorlar. formlara uymamaktadır. Ve onun bakış açısına göre maaş bordrolarındaki artışın “daha önce olduğu gibi yılın başından itibaren kararname ile uygulanması gerekirdi.”

Ancak CSIF, bakanlığın örgüt tarafından yapılan eleştirilere yanıt vermesini takdir ediyor ve “kamu idarelerinin ihtiyaç duyduğu diğer yapısal reformları” müzakere etmek için “kısa süre içinde” masaya oturacaklarını umuyor. Ayrıca yeni bir maaş anlaşması, bir sonraki kamu iş teklifi, geçici istihdamı azaltmak için ikame oranının derhal kaldırılması veya tüm idarelerde haftada 35 saatlik çalışma uygulamasının uygulanması gibi “çalışma koşullarının iyileştirilmesi” üzerinde de çalışmak istiyorlar.


Bu görüşmelerin yakın zamanda başlamaması durumunda CSIF, bu baharda seferberlik başlatacakları konusunda uyarıyor. Açıklamada, “İspanya'nın mümkün olan en kısa sürede Genel Devlet Bütçelerine ihtiyacı var ve Avrupa Birliği'nden fon almaya devam etmek için Kurtarma Planına uyması gerekiyor” denildi.
 
Üst