Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Extremadura’da kiralamadan satın almaya geçmenin zamanı geldi mi?

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
10 Eylül 2023 Pazar, 07:19








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • heyecan






  • LinkedIn






  • Telgraf

İspanya’da ev satın almak, ortalama olarak 7,7 yıllık maaşın tamamını ev için harcamak anlamına geliyor. Değerleme Derneği’nin yılın ilk yarısına ilişkin hazırladığı trend raporu da bunu ortaya koyuyor. Extremadura’da ise durum biraz daha olumlu ve ev sahibi olmak için 5,8 yıllık maaşın tamamını ayırmanız yeterli. Sonuç olarak, INE verilerine göre toplumdaki ipotek sayısında geçen yıl %-28’den fazla düşüş yaşandı; bu rakamlar, bazı uzmanlara göre, finansmana erişim koşullarının sıkılaştırılmasıyla yakından ilgili. ve fiyatların gelişimi.

Estudios depósitos.com’un yöneticisi Ferran Font, “İspanyollar, özellikle de enflasyonun satın alma güçlerini azalttığı böyle zamanlarda özgürleşmelerini giderek daha fazla erteliyor” diye açıklıyor. Uzmana göre ekonomik belirsizlik, yalnızca Extremadura’da değil, tüm ulusal bölgede ev satın alma fikrini engelliyor ve şuna dikkat çekiyor: “İpotek kredilerindeki fiyat artışlarıyla birlikte İspanyol ailelerin giderek daha fazla ev arayışına girmesi şaşırtıcı değil. daha fazla “harcama kısıtlaması”. Bu anlamda artan hayat pahalılığı ve maaşlardaki durgunluk, ev almanın temel unsuru olan tasarruf işini de zorlaştırıyor.

Extremadura’da emlak piyasasının durumu nedir? Kiralamadan satın almaya geçmenin zamanı geldi mi? Bir karar vermeden önce tek bir cevabın olmadığını açıkça belirtmek önemlidir. Ayrıca senaryoya dair küresel bir vizyona sahip olmak gerekiyor. Bu anlamda finansman ya da tasarruftan bahsetmenin ötesinde, düzenleyici çerçeveden bahsetmemiz gerekiyor. Yeni Konut Kanununun yürürlüğe girmesi, diğer şeylerin yanı sıra kira artışlarına tavan getirilmesini de içeren kiracılar için daha fazla koruma sağlanması gibi ilginç gelişmeleri de beraberinde getirdi.

Extremadura’nın tamamında kira fiyatları geçen yıl ortalama %-4,55 oranında düştü. Cáceres (5,38€/m2), Badajoz’daki fiyatlardaki %2,67’lik düşüşe (4,37€/m2) kıyasla, %-7,78’lik bir değer kaybıyla en büyük darbeyi çeken il oldu. Ancak, apartment.com’un en son kira fiyatı raporundaki verilere göre Badajoz’da 90 metrekarelik bir evin kiralanması (7,47 €/m2) aylık ortalama 670 euro civarında, yani bir yıldan %14,09 daha fazla. evvel. Cáceres örneğinde (6,56 Avro/m2) yeniden değerleme %2,66’ya ulaşıyor ve benzer bir evin aylık kirası yaklaşık 590 Avro civarında oluyor.

İl genelinde kira fiyatlarındaki genel düşüşlerle karşı karşıya kalan alım satım piyasasında yalnızca Cáceres (il) ikinci el konutta %-1,93’e ulaşan bir değer kaybı kaydediyor. Toplumun genelinde fiyat artışı yüzde 1,71’e ulaşıyor; başkentlerden bahsedersek bu oran daha da yüksek. Apartments.com’dan alınan verilere göre Badajoz’da (1.577 €/m2) geçen yılki artış %9,58 olurken, Cáceres’te (1.314 €/m2) bu oran %5,39’a ulaştı.

Her halükarda Extremadura’da kiralık yatırım yapma fikri çok cazip gelebilir, yani sadece temmuz ayında il genelinde brüt kira karlılığı %7,38’e ulaştı.


Fiyatların ve finansmanın ötesinde



Her ne kadar Extremadura’da kiralamadan satın almaya geçiş zamanının gelip gelmediği sorusunun çözümünde ekonomik bölüm önemli bir rol oynasa da dikkate alınması gereken tek şey bu değil. Örneğin iş ve finansal istikrar, satın alma veya kiralama kararı verirken kişinin kendi arzuları ve gelecek planlarının yanı sıra bir diğer önemli faktördür. İstikrar arıyorsanız ve yeterli finansal kapasiteye sahipseniz, satın alma uzun vadeli iyi bir seçenek olabilir, ancak planlarınızın ne olduğu konusunda hala net değilseniz kiracı olarak kalmak da mantıksız değildir.

Her halükarda satın almak veya kiralamak arasında karar vermek kişisel bir meseledir ve adım atmadan önce hem kendi koşullarımızı hem de sektörün durumunu ve tabii ki kısa ve orta vadeli öngörüleri iyi analiz etmemiz gerekiyor.





Hata bildir
 
Üst