Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

EY’ye göre banka finansmanı düşecek ve temerrüt %4 artacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Aileler ve şirketler için finansman, faiz oranlarındaki artış nedeniyle bu yıl geçen yıla göre iki kat daha fazla azaltılacak. Spesifik olarak, danışmanlık şirketinin bugün yayınladığı son raporun tahminlerine göre, 2024’te toparlanmaya başlamasına ve 2025’te %3 toparlanmasına rağmen %1,2 düşecek.


Onun hesaplamalarına göre, bu yıl %4,2’ye çıkacak olan talebi ve temerrüdü etkileyecek olan finansman koşulları sıkılaşmaya devam edecek. İyileşen işgücü piyasası beklentileriyle birleşen yüksek enflasyonun, tüketici kredisinin %3 artmasına neden olacağını, ancak bu artışın pandemi öncesi oranlardan çok uzak olduğunu tahmin ediyorlar.

Faiz oranlarındaki artış nedeniyle şirketler için finansman% 2 ve ipotekler% 1,7 düşecek. Raporun yazarları, Euribor’daki yükselişten etkilenen değişken oranlı ipoteklerin hakim olduğu İspanya’daki emlak piyasasının yapısının, ülkemizin Avrupa’daki diğer ülkelerden daha fazla siyasetten etkilendiği anlamına geldiğini kabul ediyor. ECB para birimi. 2024 yılına kadar %0,4 büyümenin geri dönmesini bekliyorlar.

Bu bağlamda danışman, temerrüt oranının 2022’ye göre onda yedi artışla %4,2’de kalmasını ve 2024’te %5,8’e çıkmasını bekliyor.

Buna rağmen rapor, Avrupalı ortaklarından daha iyi performans göstereceğini öngördüğü İspanyol ekonomisi hakkında olumlu bir teşhis koyuyor. Başta turizm olmak üzere hizmetlerde önemli bir toparlanma, enerjiye daha az bağımlılık ve istihdamın toparlanma ivmesi ile İspanya’nın bu yıl %2,2 ve 2024’te %1,3 büyüyeceğini tahmin ediyorlar. «Belirsizliklere rağmen, önümüzdeki yıllar için iyimser olabiliriz. EY İspanya’nın ortağı Pedro Pérez, sona ermekte olan bir faiz artırım döngüsü ve giderek daha fazla kontrol edilen enflasyonla birlikte” dedi.
 
Üst