Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Fed’in faiz bildirileri altına dayanak oluyor

ahmetbeyler

New member
Fed’in 25-26 Ocak toplantısının tutanaklarının, Mart ayında faiz artırımına agresif, 50 baz puanlık, bir artırım ile başlanmayacağı sinyalleri vermesi altın fiyatına dayanak veriyor.

Fed’in bilançonun daraltılmasına yönelik spesifik bir karar almadığının ortaya konması da altın fiyatının bir daha 8 ayın doruğuna dönmesine yardım etti.

Dün, 1850 dolar dayanağını test eden ve Fed tutanakları daha sonrası toparlanan spot altın, bu sabah 1876,35 dolar düzeyini gördü. Şu sıralarda düne bakılırsa yüzde 0,17 artışla 1875,71 dolar düzeyinden süreç görüyor.

Analistler, Rus askerlerinin Ukrayna hududundan geri çekildiklerine dair ispat olmadığı tarafında gelen açıklamaların jeopolitik tansiyonu devam ettirdiği ortamda altın fiyatının 1880 dolar direncinin hududunda dolaşmaya devam edeceğini öngörüyorlar. Jeopolitik tansiyonu azaltıcı gelişmelerin fiyatı bir daha 1845 dolar düzeyine gerçek çekebileceği vurgulanıyor.

1880 dolar düzeyinin geçilmesi halinde ise 1893-1900 dolar aralığı yeni gaye olacak.
 
Üst