Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Fed’in Silicon Valley Bank’ı kurtarma paketi, bir bankacılık krizi üzerindeki paniği yeniden canlandırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Fed Başkanı Jerome Powell.


Fed Başkanı Jerome Powell. / efe



Ibex, ABD’nin mali depremin bulaşmasını önleme planına rağmen %3’ten fazla düştü | HSBC, kuruluşun İngiliz yan kuruluşunu bir avro sembolik değeri karşılığında satın aldı




Clara Alba



Etkiye tepki. Federal Rezerv (Fed) dersini iyi almış görünüyor ve ABD’nin sağlığına ilişkin ciddi şüphelerle eski yaraları yeniden açan Silikon Vadisi Bankası krizini kökünden halletmek için haftanın başlangıcını beklemek istemedi. banka sistemi.

Jerome Powell liderliğindeki kuruluş, ABD Hazinesi ve ülkenin Mevduat Garanti Fonu (FDIC) Pazar gecesi ortak bir açıklamada, bulaşmayı önlemek için gerçek bir güvenlik duvarı duyurdu: temelde bankaların izin vermesine izin verecek kredilerden oluşan bir “acil durum” finansman planı. vergi mükellefleri buna cevap vermek zorunda kalmadan, müşterileri tarafından olası para çekme anlarına yanıt verecek kaynakları elde etme sorunu yaşıyor.

Bir yandan, şu anda (faiz oranlarındaki artışların etkisinden dolayı) kayda değer kayıplar birikebilecek olmasına rağmen, kuruluşlar tahvil portföylerinin bir kısmını teminat olarak teslim edeceklerdir. Operasyon ile yeni kurulan şirketlerin finansmanında uzmanlaşmış bir kuruluşun tahvillerini zararına satmak zorunda kalması gibi durumların önüne geçiliyor.

Planın tamamı yaklaşık 25.000 milyon dolar tutarında olacak, ancak açıklamada düzenleyiciler “bu olağanüstü fonlara başvurmak zorunda kalması beklenmiyor” öngörüsünde bulundu. Ve Cuma günü piyasalarda gerçek bir şoka neden olan firmanın tüm mudileri bu Pazartesi gününden itibaren paralarına ulaşabilecekler.

Fed ayrıca, son birkaç saat içinde kayda değer bir mevduat kaçışına maruz kalan Signature Bank’ın kapatılması emrini vererek, herhangi bir bulaşma belirtisini tomurcuk halinde kesmeye karar verdi. Öte yandan HSBC, Pazartesi günü erken saatlerde ABD varlığının İngiliz yan kuruluşunu bir sterlinlik sembolik bir fiyatla satın aldığını duyurdu. Bankacılık sistemindeki diğer gerilim anlarını hatırlatan bir operasyon, örneğin Popular’ın düşüşü ve Banco Santander’in bir avro sembolik değeri karşılığında varlığı devralması. HSBC yaptığı açıklamada, iştirakin sermayesinin yaklaşık 1,4 milyar lira değerinde olacağını tahmin ediyor.

Yatırımcıların bu hareketleri nasıl sindirdiğini görmek için birkaç gün beklememiz gerekecek. Ancak piyasada her zaman doğru olan bir teori varsa, o da paranın çok korkutucu olduğu ve bu durum karşısında Fed’in geliştirdiği güvenlik duvarının Borsalardaki tüm şüpheleri henüz ortadan kaldıramadığıdır. Yatırımcılar risk kokan bir şey istemiyor ve bankacılık sektörünün çöküşüyle yılın en kötü haftasını yaşayan Ibex-35, haftanın ilk seansına 9.100 puanın altında %1 kayıpla başlıyor.

Sabadell için %3,7, Unicaja ve Bankinter için %3’e yakın ve Santander ve BBVA için %2’den fazla düşüşle bankalar bir kez daha ana kurbanlar oldu.

Yatırımcılar, para politikası açısından bir kez daha kilit öneme sahip olacak bir haftada tüm alarmlarını açık tutuyor. Ve kesin olarak, piyasanın bir süredir 50 baz puanlık bir faiz artırımını daha indirdiği 16 Mart Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) toplantısından dolayı değil. Yatırımcıların tüm gözleri, Salı günü Şubat ayı enflasyonunun açıklanacağı Atlantik’in diğer tarafında olacak.

Fed, veriler eskisi kadar ısrarcı kalırsa, faiz oranlarını gerektiği kadar artırmaya devam edeceğini açıkça belirtti. Sorun? Mevduat çıkışıyla yüzleşmek için tahvillerini zararına satmak zorunda kalan Silikon Vadisi Bankası’nın başına gelenlerin büyük ölçüde, son birkaç aydaki bu saldırganlığının -artışların hızı nedeniyle- büyük ölçüde sorumlu olduğu.

Bu nedenle Goldman Sachs gibi analistler, 22 Mart’ta yapılacak bir sonraki Fed toplantısında “bankacılık sistemindeki gerilim ışığında artık faiz artışı beklemiyoruz” diyorlar.

«Yükselen faiz oranı döngüleri, tarihsel olarak önceki vakaların %100’ünde resesyona girişlere neden olmuştur. eToro’nun kıdemli piyasa analisti Javier Molina, şu an içinde bulunduğumuz anı eklersek, yaşadığımız oran artışının hızının resesyona düşmemesi çok zor olacaktır, diye ekliyor.

LInk Securities analistleri kendi paylarına, SVB’nin ABD’deki en büyük on altıncı banka -2008’den beri en büyük iflas eden- olduğunu ve Forbes dergisinin bankayı 2022’de ülkenin en iyilerinden biri ilan ettiğini hatırlıyor. bir varlığın mudileri ona olan güvenini kaybettiğinde, gücünün ve kapitalizasyonunun çok az önemi vardır. Ve aynı şey piyasadaki korkuyla da oluyor gibi görünüyor.
 
Üst