Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ferhat Murat’tan 6’lı masaya Kolpaçino benzetmesi

Beykozlu

New member
Seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partilerin saha çalışmaları devam ediyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin kimi çıkartacağı merak konusu.

6 önderin bir masa etrafında ‘parlamenter sisteme dönüş’ mutabakatı ile bir ortaya gelmesi muhalefeti gereğince bütünleştirmeye yetmedi.

6’lı masa kurulduğundan itibaren çekişme ve uyuşmazlıklar her açıdan kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

Muhalefet başkanlarının birbirinden farklı çelişkili açıklamaları da dikkat çekiyor..

24 TV’deki Temel Sıkıntı programına konuk olan Ferhat Murat, Millet İttifakı’nı kıymetlendirdi.

6’lı masaya Kolpaçino benzetmesi

“Sayın Erdoğan kendisini Cumhur İttifakı’na davet ettiğinde Cumhur İttifakı’na yönelik bir benzetmede bulunmuştu. “Kumar masasında bizim yerimiz olmaz” demişti”
diyen Murat, temel 6’lı masanın bir poker masasına benzediğini söylemiş oldu:

“söylemiş olduğim bir fazlaca açıklamada olduğu üzere rest, blöf bir poker masası temelinde. Yani bir kumar masası benzetmesi bir ittifak için yapılacaksa, 6’lı masa buna daha uygun gözüküyor.

Aslında baktığımızda Türk sinemasından tanım edebiliriz bunu. Kolpaçino diye bir sinema var. Orada konutunu sinemacılara kiraya veren bir karakter var, Şafak Sezer’in canlandırdığı. Bu karakteri Sayın Kılıçdaroğlu olarak tabir edebiliriz. Meskeninde bir kumarhane tertibi yapılmış ve konuklar geliyor. bu konuklar de işte 6’lı masanın başka üyeleri olarak tabir edebiliriz.


her neyse oyun başlıyor, daha sonra bir anda ortam geriliyor ve silahlarla birbirlerine ateş ediyorlar. Vefatlar, yaralılar vs. ortalık kan revan ortasında. daha sonra meskenin sahibi içerigiriyor ve bir anda bayılıyor. Uyandığında kurduğu birinci cümle “Altın kapılarımız kan oldu” daha sonra Aydemir Akbaş giriyor, aslında tertibin başındaki isim. Onu da tahminen 6’lı masayı teşkil eden yapıya işte Amerika ise Biden ise işte muhalefete dayanak vermek istiyoruz diyen. O da “Kıyamet günü bugündür ey ümmeti Muhammed” diyerek olayı finalize ediyor.

Yani son 1 haftada yaşanılan olaylar, Kolpaçino sinemasının sahnesine epeyce benziyor.”
 
Üst