Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Fırtınalardan sonra bu Cuma günü ışık neredeyse 'serbest' olarak tekrar ortaya çıkacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kutsal Hafta boyunca Yarımada'yı sarsan fırtınalar, elektrik faturasında da hissedilmeye devam ediyor. Elektrik faturasının üretim fiyatı bu Cuma günü keskin bir düşüşle 0,44 euro/MWh ile 2013 yılından bu yana elektrik piyasasındaki en düşük maliyet oldu. Bataklıklarda seviyeleri artan santrallerin yanı sıra rüzgar ve fotovoltaik santraller, bugünlerde elektrik fiyatlarının düşmesine neden oluyor.


Aynı zamanda yıllık minimum ve tarihteki beşinci en ucuz fiyattır. Ayrıca bu Cuma birkaç saat yine negatif fiyatlarla kaydedilecek. Özellikle öğleden sonra 14.00 ile 16.00 arasında. Geçtiğimiz Pazartesi yaşananlardan sonra bu, İspanya pazarının tüm tarihinde ikinci kez gerçekleşecek.

Bu koşullar göz önüne alındığında, Hükümetin üçüncü başkan yardımcısı ve Ekolojik Geçiş ve Demografik Zorluklardan Sorumlu Bakan Teresa Ribera, bu perşembe günü yaptığı açıklamada, elektrik fiyatlarının bir süre daha düşük olmaya devam edeceğini ve bunun gibi negatif fiyatların “belirli dönemleri” ile birlikte olacağını söyledi. geçen pazartesi yaşandı. RNE'ye yaptığı açıklamada, “Pazartesi günkü gibi sıfırın oldukça altında çok hafif negatif fiyatların olduğu dönemler olabilir ve evet, hala çok önemli bir süre boyunca çok düşük fiyatlarımız var” dedi.

Gün boyunca ortalama olarak, bu Cuma gününe ait 0,44 euro/MWh, geçen 10 Mart'ta kaydedilen ve şu ana kadar 'havuz'un 2024'teki en ucuz günü olan 0,54 euro/MWh ortalamasını paramparça etti. Ortalama fiyatında bir günlük bu kadar düşük seviyeleri bulmak için 2013 yılına geri dönmeniz gerekir.


Nisan ayının başında yenilenebilir enerji üretiminin kayda değer varlığı, özellikle de Paskalya'daki önemli yağışlardan barajla çekilen su ile hidroliğin dikkate değer katılımıyla, ayın ilk beş gününde ortalama 5,2 euro/MWh olarak belirlendi. Mart ayında, megawatt saat (MWh) başına 20 euro ile tarihteki bir ay boyunca en düşük ortalama havuz fiyatı görüldü; bu, Şubat ayında kaydedilen ortalama fiyatın yarısı kadar ve Mart 2023'e göre %77,5 daha düşüktü. 89,6 Euro/MWh.

Ancak elektrik tüketicisi için geçiş ücretleri, ücretler ve sistem ayarlamaları nedeniyle sabit maliyetler söz konusu olduğundan, bu fiyat daha sonra tam olarak sıfır avro üzerinden makbuza aktarılmaz.

Geçtiğimiz yıl son Bakanlar Kurulu, elektrikte KDV'nin yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarılmasını ve bu oranın, toptan satış piyasasında MWh fiyatlarının karşılanması koşuluyla 2024 yılı sonuna kadar korunmasını onaylamıştı. yüksek, 45 Euro/MWh'nin üzerinde. Spesifik olarak, faturanın son gününden önceki takvim ayında toptan satış fiyatı bu seviyenin altında olduğunda KDV %21 olacaktır. Yani Mart ayında en az bir günlük tüketimi içeren tüm faturalarda %21 oranında KDV olacaktır. KDV'si 2024 yılı boyunca %10 seviyesinde kalacağı için yalnızca sosyal ikramiye alan haneler bu artıştan muaf olacak.
 
Üst