Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Fiyatlar yıla benzinle% 3'e kadar başlar.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
30 Ocak 2025, 09:00 Perşembe

| Güncellendi 12: 14.


Satın alma sepetinin fiyatları 2024'ün üzerinde denetlendi, ancak yıl başladı. Bu Perşembe günü INE tarafından ilerleyen veriler, enflasyonun yakıt ve elektrik artışı için enflasyonun onda biri ila% 3'e yükseldiğini ortaya koyuyor. Bu nedenle, Haziran 2024'ten bu yana en yüksek seviyededir, bu sırada Kasım ayında duran ve AIDS'i Işık ve Yiyecek Kd'ye çekerek Aralık ayında daha da kötüleşen bir de -atıklama başladı.

Ve Ocak ayında enflasyon, özellikle 1. günden itibaren, 31 Aralık 2024'e kadar uygulanan% 10 tipe kıyasla% 21'e geri döndüğü için artan yolunu takip eder. Bu ileri verilerde farklı olanların fiyat artışı ayrıntılı değildir. Gıdalar – iki hafta beklemek zorunda kalacak olan için – ancak temellerin KDV'si de 1 Ocak'ta kriz öncesi seviyesine geri döndü, bu yüzden genel enflasyonu da artırmaları bekleniyor.

Buna ek olarak, yakıtların fiyatı yedinci haftasını ekledi ve halihazırda korunan bir yükseliş sarmalının Aralık ayından bu yana% 5'ten fazla bir büyüme biriktiriyor. AB petrol bülteni verileri, Dizel litrinin ortalama fiyatının, Mayıs 2024'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 1.51 Euro'ya kadar bir haftaya kıyasla% 0.6 arttığını ortaya koyuyor. , Bir öncekinden% 0.5 daha fazla, maksimum ortadan beri.


86.80
Euro

Fiyatların%0,5'ten fazla olmasından sonra, bu hafta bir gaz tankı doldurmanın ortalama maliyetidir.


Bu fiyatlarla, ortalama 55 -litrelik bir dizel depozitini doldurmak, bir yıl önce sahip olduğu maliyetin 1,16 Euro üzerinde 82.94 Euro maliyeti vardır. Ve bir benzinli otomobilin tankının doldurulması, Avrupa bülten verilerine göre, 2024'ün aynı haftasından 2,2 Euro daha fazla 86,8 avro maliyeti var. Buna rağmen, fiyatlar, benzin litre ve dizel başına 2.14 Euro, 2,1 Euro'ya ulaştığı Ukrayna'nın işgali nedeniyle enerji krizinin ortasında Temmuz 2022'de ulaştıkları azamdan uzaktır.


Altta yatan kontrol edilir



Ukrayna savaşı, elektrik ve taze gıdaların fiyatını hariç tutan altta yatan enflasyona da sonuçlandı. Sadece iki ay öncesine kadar, Kasım 2024'te altta yatan bir eğilim genel enflasyonu işaret etti. Ocak ayında, onda biri daha devam etti ve generalin altı onda biri altında%2.4 olarak durdu.

2024'te enflasyon, geçen Aralık ayında%2.8'e işaret edene kadar 2023'ün kapanışından bu yana neredeyse bir puan aldı. Yine de, yılın son ayında elektrik ve yakıt fiyatındaki geri tepme nedeniyle Kasım ayından dört onuncu bir gerçekti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından%2 olarak işaretlenen fiyat hedefine hala ulaşmayan bir enflasyon, ancak bu yaklaşıyor. Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna istilasından kaynaklanan krizin ortasında% 11'e varan zirveler ve tüm teminat etkileri ile 2022'de fiyatları artıran% 8 ile ilgisi yok.





Yorum





Bir Hata Bildir
 
Üst