Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Fizikî aktiviteler göğüs kanseri riskini düşürüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
130.000’den çok bayan üzerinde yapılan bir araştırmaya bakılırsa, artan fizikî aktivite ve hareketsiz geçirilen müddetin azaltılması göğüs kanseri riskini azaltıyor.

Avustralya, Birleşik Krallık ve ABD’den araştırmacıları içeren memleketler arası bir takım, genel aktivite düzeyleri ile kanser riski içinde niçinsel bir bağ kurmak için genetik tahlili kullandı.

British Journal of Sports Medicine’de yayınlanan çalışma, 76.505’i göğüs kanseri olan 130.957 hanımın bilgilerini içeriyordu.

Guardian’da yer alan habere bakılırsa, çalışmada yer alan Victoria Cancer Council Victoria’dan Doç. Dr. Brigid Lynch, “Fiziksel aktivitenin hakikaten daha düşük oranda göğüs kanserine niye olup olmadığı yahut bu alakanın öbür faktörler tarafınca karıştırılıp karıştırılmadığı konusunda her vakit biraz belirsizlik olmuştur.”


TÜM GÖĞÜS KANSERİ TİPLERİNDE AZALMA GÖRÜLDÜ

“Örneğin, fizikî olarak daha faal olma eğiliminde olan bayanlar, diğer formlarda de daha sağlıklı hayat şekillerine sahip olabilirler.”

“Yeni çalışma muhakkak niçinsel bir tesir olduğunu öne sürüyor: fizikî aktivite göğüs kanseri geliştirme riskinizi azaltır. Tüm göğüs kanseri cinslerinde risk azalması gördük” açıklamasında bulundu.

İngiltere Biobank’ın yanı sıra Göğüs Kanseri Derneği Konsorsiyumu’nun bir kesimi olarak yürütülen başka 76 araştırmadan toplanan bilgiler kararında, fizikî aktivitenin kan sirkülasyonundaki hem östrojen tıpkı vakitte androjen hormonlarının ölçüsünü azalttığı için göğüs kanseri riskini azalttığı düşünülüyor.

Okumaya devam et...
 
Üst