Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Fransa'da aşırı sağın salt çoğunluğunu alamadığı zaferin ardından hisse senedi piyasaları toparlanıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
1 Temmuz 2024 Pazartesi, 09:20

| 18:13'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Avrupa borsaları, bölgenin bazı büyük ekonomilerinde aşırı sağın ilerlemesinden kaynaklanan siyasi gerilimden bir kez daha etkilenmemiş görünüyor. Bu, Fransa seçimlerinde Marine Lepen'in ilk turundaki zaferden sonra Eski Kıta'nın tüm ticaret merkezlerinin oturumu kapattığı %1'den fazla alt gruplardan açıkça görülmektedir.

Bu zaferin mutlak çoğunluk olmadan elde edilmesi, piyasada son günlerdeki tedirginliği yatıştırdı ve bu durum İspanya örneğinde 11.000 puanın üzerindeki kapanışta %1,04 artışa dönüştü. Paris Menkul Kıymetler Borsası'nın CAC 40 endeksi de %1 daha güçlü bir yükseliş yaşarken, Milano'da yükseliş %1,70'e ulaştı.

İyi ton, son günlerde çok daha olumsuz bir seçim senaryosu korkusu nedeniyle güçlü bir toparlanma yaşayan Fransız risk primine de yansıdı ve piyasalar için gevşeme gibi daha 'tehlikeli' tedbirlerin olası gelmesiyle birlikte Mali disiplinde aşırı sağ mutlak çoğunluk gösterseydi.

Sonuçta durum böyle olmadığından ikinci turu beklerken Fransa'nın risk primi yaklaşık 10 baz puan düşerek 74 puana geriledi. Ve bu eğilim İspanya gibi diğer ülkelerde de tekrarlanıyor; veriler (İspanya'nın on yıllık tahvili ile aynı dönemde Avrupa'da ana referans olan Almanya tahvilinin getirisi arasındaki farkı ölçen) 90 baz puanın altına düşüyor. tekrar puan.


Euro da bulaşıcı ve Başkan Macron'un Fransa'daki seçimleri ilerletmeye karar vermesinden bu yana tek para biriminin gösterdiği zayıflığın ardından pozisyonlarını toparladı. Spesifik olarak, hafta başında döviz 1,07 doların üzerinde.


İhtiyatlılık ve oynaklık



Her şeye rağmen analistler önümüzdeki günlerde volatilitenin kesin olduğu konusunda uyarıyor: “En iyi senaryo 'abluka' olur ki bu hiç de garanti olmayan bir şey çünkü önümüzdeki pazar günü yapılacak ikinci turun sonucu bilinmiyor. Link Securities'den, farklı adayların her seçim bölgesinde diğer adayların zaferini önlemek veya desteklemek için varabilecekleri anlaşmalar göz önüne alındığında,” şeklinde belirtiyorlar.

«Le Pen'in beklenenden daha az kapsamlı zaferi ve diğer partilerin olası ortak cephesi, önümüzdeki Pazar günü mutlak çoğunluğa ulaşma olasılığını azaltıyor. Bu sonuçla birlikte seçim senaryosu oldukça açık kalıyor ve bu nedenle ikinci tura kadar bir miktar belirsizlik yaşamaya devam edeceğimiz göz ardı edilemez,” diye katılıyor Bankinter.

Ayrıca Perşembe günü Birleşik Krallık'ta haftanın diğer önemli seçim olayını da hatırlıyorlar; burada anketler İşçi Partisi'nin mevcut Muhafazakar hükümete (%20 oy verme niyeti) karşı büyük bir zafer (%41 oy verme niyeti) öngördüğünü gösteriyor.





Yorum





Hata bildir
 
Üst