Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Galán, Hükümet değişse bile yenilenebilir enerji taahhüdünün bir Avrupa gerekliliği olduğunu hatırlatıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Iberdrola’nın başkanı Ignacio Galán, 23 Temmuz’daki genel seçimlerden sonra olası bir hükümet değişikliğini, enerji konusunda sandıktan çıkan Yürütmenin politikaları konusunda küçümsemek istiyor. Ona göre, ne büyük yapısal değişiklikler olacak ne de herhangi bir oluşum, İspanya’da yenilenebilir enerjilerin uygulanması kadar ekonomiye duyarlı konularda Avrupa Birliği’nden gelen yönergeleri sorgulamıyor.


Iberdrola’nın bugün Convive Ödüllerini sunduğu Mérida’da medyayla gayri resmi bir toplantıda Ignacio Galán, AB Üye Devletleri tarafından geliştirilen enerji politikalarının Saray’da yaşayan müstakbel başkanın siyasi rengine bağlı olarak çok farklı olmayacağını düşünüyor. Moncloa’dan. Sadece İspanya’da değil, elektrik şirketinin faaliyet gösterdiği diğer ekonomilerde çeşitli hükümet değişikliklerinden sonra bu seçim süreçlerinin normal bir şekilde yürütüldüğünü ve bunun herhangi bir ülkenin demokratik kültürünün bir parçası olduğunu düşünüyor.

Galán’ın ısrar ettiği şey, İspanya’nın yenilenebilir enerji parkını genişletmeye devam etme ihtiyacı ve elektrikli otomobiller için şarj noktaları gibi faaliyetler için ekonominin elektrifikasyonu. Ve topluluk direktiflerinin bu anlamda çok açık olduğu ve genel seçimlerden kaynaklanan bu veya gelecekteki Yönetici için zorunlu uyum konusunda uyarıda bulunuyor.

Aslında ona göre İspanya’da şu anda bu enerji taahhütlerini sorgulayan bir siyasi oluşum yok. Iberdrola’nın başkanı, farklı bir meselenin, bu yenilenebilir planların nasıl geliştirileceği veya gelecekteki hükümetin hangi önlemleri alacağı olduğunu anlıyor.

Enerji şirketlerinin satışlarına getirilen olağanüstü vergiyle ilgili olarak Galán, Pedro Sánchez’in İcrasının hem enerji şirketleri hem de bankalar için başlattığı bu verginin geleceği hakkında zamanı geldiğinde ilgili bakanlık yetkilisiyle konuşacaklarını düşünüyor.

Yeni hükümetin ele alması gereken ilk konulardan biri, kararlaştırıldığı gibi nükleer santralleri kapatma programını sürdürüp sürdürmeyeceği olacaktır. Bu anlaşma, yedi aktif reaktörden ilkinin 2027’de kapatılmasına yol açar ve tüm süreç 2035’te sona erer. Muhtemel arz eksikliği sorunlarıyla ilgili şüphelerle karşı karşıya kalan Iberdrola’nın başkanı, Yürütmenin takvimin uzatılmasını ve nükleer santrallerin faydalı ömrünü talep etmesi halinde, bunu inceleyeceklerini belirtir. Teknik olarak mümkün, diyor. Her şey, bu enerji kararını uygulamanın ne kadara mal olacağına ve bunun nasıl ödeneceğine bağlı olacak.

Öte yandan, Iberdrola ve Norges Bank Investment Management, İspanya’da yenilenebilir 1.265 Megavat (Mw) ittifaklarını bu Çarşamba günü kapattılar ve 500’den fazla ek Mw için pazarlık yaptılar. Şirketler, CNMV’ye ilettikleri gibi, ittifakı gerçekleştirmek için tüm yasal gerekliliklere uyarlar. Her iki şirket, Iberdrola’nın halihazırda yaklaşık 19.500 Mw yenilenebilir enerji kurulu olduğu ve 2025’ten önce 4.100 Mw daha inşa edeceği İspanya’da dekarbonizasyonu hızlandırmak için bir araya geldi ve bunu gelecekte diğer ülkelere yayma olasılığı var.
 
Üst